Efteling doneert boeken aan Books 4 Life Tilburg

Boeken uit de ruilbibliotheek van ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ gaan naar een goed doel

“Vertel verhalen, lees ze zelf en geef ze door”. Dat is een van de boodschappen uit de Efteling Theaterproductie ‘Sprookjessprokkelaar de musical’. Tijdens de speelperiode van de musical in het Efteling Theater werden bezoekers opgeroepen om hun uitgelezen (sprookjes-)boek mee te nemen en deze in de ruilbibliotheek in de foyer om te ruilen voor een ander boek. Na afloop van de laatste voorstelling stonden er nog tientallen boeken in de ruilbibliotheek. Deze boeken zijn afgelopen vrijdag door Roodkapje uitgereikt aan Stichting Books 4 Life Tilburg. Zij zorgen ervoor dat de boeken een nieuwe eigenaar krijgen en steunen daarmee een aantal goede doelen.
 
image
 
Stichting Books 4 Life
Books 4 Life is een landelijke stichting die gedoneerde tweedehandse boeken een nieuw leven geeft. Zowel online als in de winkels worden de boeken doorverkocht. 90% van de opbrengst hiervan gaat naar verschillende goede doelen. Al het werk voor de stichting wordt door vrijwilligers, die de liefde voor boeken met elkaar gemeen hebben, verricht. Books 4 Life Tilburg bevindt zich in de kelder van het Cobbenhagengebouw van Tilburg University.
 
Sprookjessprokkelaar de musical
‘Sprookjessprokkelaar de musical’ is de 15e productie van Efteling Theaterproducties. De musical gaat na een speelperiode in het Efteling Theater vanaf oktober 2018 op tournee door Nederland en België. In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.