Eeuwenoud in een verfrissend nieuw jasje; Van Hoorne’s Doornroosje opnieuw klaar voor de theaters

Eeuwenoud in een verfrissend nieuw jasje; Van Hoorne’s Doornroosje opnieuw klaar voor de theaters

Recensie en foto: Anita van Creij

Een wereldberoemd verhaal, een eeuwenoud sprookje, een nieuw jasje. Een concept wat Van Hoorne Entertainment als geen ander past. Een familie-voorstelling zonder in te boeten met de kwaliteit die op het podium staat. Bekende gezichten als vocaal sterke Sita Vermeulen (Doornroosje), Stijn Mac Gillavry (Leopold) en Kelvin Wormgoor (Lucas) krijgen in Doornroosje feeërieke versterking van Liset Vrugteveen, Iris Warmolts en Ashanti Lavooij. Als stoorzenders als verwacht Titus en Fien, subliem vertolkt door Esther van Santen en Michael van Hoorne.

Voor de premiere-voorstelling in Rijswijk was de zaal gevuld met prachtig verkleedde kinderen, de een in een nog prachtigere jurk dan de andere. Ook ridders en Zorro’s maakten hun opwachting. Samen met hun ouders en begeleiders gespannen neergeplant op het rode pluche.

Na een succesvolle reeks van 11 betoverende sprookjesmusicals, jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers, wordt dit seizoen het wereldberoemde verhaal over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnewiel in een nieuw en verfrissend jasje gestoken.

De opzet van de Van Hoorne musicals kenmerken zich door een cast met een wervelwind aan energie doorspekt en versterkt door voorspellende en hilarische grappen van Titus en Fien. Daartegenover staat ook in deze productie weer de prachtig mooie en rustige zachte met dito stemgeluid Sita Vermeulen die gemaakt lijkt te zijn om Doornroosje vorm te geven. Het blijft niet bij lieflijk echter, ze laat ook stevig van zich horen als Fien de kroon wil stelen.

Kelvin Wormgoor is geworden tot de vaste tegenspeler van Sita. De 2 zijn perfect op elkaar ingespeeld en vormen het perfecte plaatje van bode Lucas die uiteindelijk met zijn grote liefde Doornroosje trouwt. Daarvoor heeft hij wel de diep in slaap gevallen prinses wakker moeten kussen. Een taak echter waar Lucas zich graag van kwijt.

Een mooi gekleurde lijn door het verhaal zijn de 3 goede feeën; op rolschaatsen, gestoken in prachtige jurken. Het verhaal begint met de geboorte van Doornroosje en de drie goede feeën die haar opvoeden. Als zij 21 wordt, zal ze gekroond worden tot koningin en recht hebben op de kroon. Leopold is de sleutelbewaarder van de kist waar de kroon goed opgeborgen in zit.

Fien, wonend naast het kasteel, bedenkt een plan om Titus te laten trouwen met Doornroosje en hem zo koning te laten worden. De troonrede heeft ze al klaar, nu is het aan Titus om de hand en hart van Doornroosje te winnen. Als een echte prins carnaval in kenmerkend groen gekleed, compleet met steek en veren op het hoofd, werkt de verovering echter averechts.

Het spinnewiel is dan plan B. Gewillig helpen de kinderen uit het publiek om het wiel te betoveren. Het is dan ook 4x klappen, 3x blazen, 2x springen en 1 hele harde schreeuw….

Iedereen valt in slaap als het de 2 lukt Doornroosje zich te laten prikken aan de naald. Iedereen, behalve feeën Zij weten de vloek om te zetten en gaan op zoek naar Lucas om de liefdes kus te geven waarmee hij de vloek zal opheffen. Lucas vervult deze taak met glans en ook dit sprookje eindigt zoals sprookjes eindigen: eind goed al goed.

Doornroosje beloofd wederom een succes worden en is tot en met eind juni 2020 te zien in diverse theaters in het land.

Kijk voor speeldata en andere informatie op www.vanhoorne.com

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.