Eerste voorstelling Chassé Cultuurfonds Talent Annemijn Rijk te zien in Chassé Theater

Eerste voorstelling Chassé Cultuurfonds Talent Annemijn Rijk te zien in Chassé Theater

Sinds januari 2021 is de Bredase maker Annemijn Rijk voor een periode van twee jaar verbonden aan het Chassé Theater als Chassé Cultuurfonds Talent. Last Resistance is de eerste voorstelling van de choreografe die te zien is in het Chassé Theater.
Last Resistance
 Last Resistance is een duet tussen het om zich heen grijpende lichaam van een jonge man en de heldere, warme stem van de berichten die hij afspeelt, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Vasthoudend aan dat wat hij nog heeft, in een wanhopige poging om van de stem te horen hoe het nu verder moet, hoe het koude zweet op zijn lichaam te dragen zonder haar. 
“Nobody really tells you this, but sometimes, the healing hurts more than the wound. Yet I want you to know darling, that a healed person can love you to death and never speak to you again. I need you to understand that.”
Annemijn Rijk 
De Bredase maker Annemijn Rijk (1993) studeerde in 2016 af aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Danceacademy. Met het lichaam als basis en referentiepunt voor wat ons bindt, is dans voor haar het optimale medium voor communicatie. Annemijns werk is zowel fysiek als theatraal, waardoor ze meerdere lagen aanboort. Sinds 2021 is Annemijn het nieuwe Chassé Cultuurfonds Talent. Voor de periode van twee jaar is zij verbonden aan het Chassé Theater en krijgt zij de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en haar meerjarig kunstproject Body of Art en gelijknamige platform uit te bouwen. 
Body of Art 
Naast de naam van het platform is Body of Art ook de titel van een meerjarig kunstproject. In dit project worden het lichaam en de verhalen die onze lichamen rijk zijn vanuit tien thema’s onderzocht. Annemijn Rijk: “Ik heb het project aangegrepen als middel om diep in mezelf en mijn eigen lichaam te kijken in de wetenschap dat het meest persoonlijke direct raakt aan het meest universele. Ik wil als maker de grootste wonden kunnen inzetten voor de creatie van iets beters, iets helends..” 
Directeur Chassé Theater Ruud van Meijel over Annemijn: “Een talentvolle maker als Annemijn helpen wij graag op weg door haar met raad en daad te ondersteunen. Wij denken dat het voor de inwoners van onze stad interessant is om de eerste schreden in het vak van een kunstenaar te volgen. We kijken ten slotte ook allemaal naar programma’s als The Voice of Holland of Holland’s Got Talent op televisie. Daarnaast is het ook voor ons als kunstinstelling leerzaam om gedurende langere tijd betrokken te zijn bij de totstandkoming van meerdere voorstellingen.”Last Resistance is woensdag 21 t/m vrijdag 23 juli 2021 te zien. Meer informatie en tickets chasse.nl/annemijnrijk

FOTO: ©Willam van der Voort

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.