EERSTE SOLO-CD MARLEEN VAN DER LOO

EERSTE SOLO-CD MARLEEN VAN DER LOO

Schrijver in ’t Zand vanaf 15 december verkrijgbaar

Op 15 december verschijnt Schrijver in ’t Zand. De eerste solo CD van musicalster Marleen van der Loo, met nummers geschreven door haar broer Stijn van der Loo.

Dit keer geen musical repertoire voor Marleen van der Loo, maar Nederlandstalige luisterliedjes.

Voor Marleen is deze CD een droom die uit komt. “Door mijn broer Stijn ben ik gaan zingen. Dat is een feit. Hij heeft me mijn eerste liedje laten opnemen toen ik zes jaar oud was en me piano leren spelen op mijn 12e. Twee jaar geleden kreeg ik een fantastisch cadeau van hem. Hij gaf me een lege CD met daarop geschreven: ‘Van der Loo zingt Van der Loo’. Hiermee kreeg ik toegang tot zijn gehele liedjesbibliotheek. Hij vertelde me dat hij het zo leuk zou vinden wanneer ik eens iets met zijn liedjes zou doen. Het was verschrikkelijk moeilijk voor mij om uit zijn grote oeuvre een definitieve songkeuze voor deze CD te maken. Bij het uitkiezen kwam een groot deel van onze jeugd voorbij en ik realiseerde me dat ik van bijna alle liedjes de oorsprong kende. Ik was er of zelf bij geweest of hij heeft me er over verteld. Ik heb uiteindelijk de nummers volledig op de tekst gekozen, uitgaande van mijn eigen verleden en ‘verhaal’ bij die teksten. Muzikaal gezien heb ik de vrijheid gekregen, om de nummers echt van mezelf te maken.”

Het resultaat is een bijzonder en persoonlijk album.

Intens dankbaar is Marleen van der Loo voor de samenwerking met de broers Mich en Raf Walschaerts van Kommil Foo. Zij zingen en spelen mee met het nummer Voor als de avond valt. “Ik wilde heel graag iets bijzonders doen met dit liedje en ik bewonder Kommil Foo al jaren. Dus heb ik ze heel brutaal een email gestuurd met de vraag of ze mee wilden doen. Ik kreeg een kort mailtje terug met daarin één zin: ‘Marleen, het zou ons een grote eer zijn. Wanneer zoiets eenvoudigs en tegelijkertijd moois gebeurt dan krijg je vleugels.’

Marleen van der Loo speelde de afgelopen 25 jaar hoofdrollen in talloze musicals in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België, waaronder Evita, Tanz der Vampire, Elisabeth, Aida, 3 Musketiers, Hello Dolly, Cats, Footloose, Ciske de Rat, Mamma Mia!, Kruimeltje, Ben X, Muerto, Aspects of Love, Love Story en Chaplin de musical.

Stijn van der Loo maakte met de a-capellagroep Intermezzo vier theaterprogramma’s en drie CD’s, waarvan de CD Still Crazy, met liedjes van zijn hand, met de Zilveren Harp wordt beloond. Verder maakte hij vijf solovoorstellingen en een aantal solo CD’s, waaronder Blauwe Periode. Samen met Huub Oosterhuis maakte hij de CD’s LichtRequiem, Liefde en Arthur, koning van een nieuwe wereld. Zijn bekendste hit is het nummer ken je mij, wat in 2008 gecoverd wordt door Trijntje Oosterhuis.

Daarnaast is hij ook romanschrijver. Zijn eerste 3 romans De Galvano, De held Jacob Mulle en Slopers worden met diverse literatuurprijzen onderscheiden. Binnenkort verschijnt bij Querido zijn 4e roman.

Schrijver in ’t zand wordt volledig in eigen beheer door Marleen van der Loo zelf uitgebracht. Een exclusieve voorverkoop tijdens Marleen’s 25-jarig jubileum concert in april van dit jaar zorgde voor een gedeelte van de financiering. “Het overlijden van mijn moeder twee maanden later versterkte mijn gevoel nog meer: dit album, deze familie kroniek, moest er komen. Sommige verhalen zijn gewoon te mooi om niet naar buiten te brengen.” De CD Schrijver in ‘t Zand van Marleen van der Loo is vanaf 15 december 2017 overal verkrijgbaar.

www.marleenvdloo.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.