Eerste show in Mainstage The Story of George Michael – Charley Luske

Eerste show in Mainstage The Story of George Michael – Charley Luske

Recensie: Mariska Oosterhuis

Den Bosch heeft gisteren kunnen genieten van de eerste show in de nieuwe evenementenhal Mainstage. De eer was aan Charly Luske, die met zijn liveband het verhaal van George Michael bracht in de show ‘The Story of George Michael.’

Wellicht moet je iets ouder zijn om de voorstelling optimaal te waarderen; George Michael had immers zijn grootste successen in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Dit was ook terug te zien aan het publiek deze avond in Den Bosch, voornamelijk oudere mensen. Dansen was toegestaan, en daar werd bij de opzwepende nummers ook gretig gehoor aan gegeven.

Carly Luske kruipt nog nét niet in de huid van George Michael, maar het scheelt niet veel. De voorstelling is een mix van muziek van de Britse zanger/liedjesschrijver/producent en anekdotes, waardoor de persoon George Michael nog meer tot de verbeelding gaat spreken. Zo leren we bijvoorbeeld dat het saxofoon intro van Careless Whisper in Michael zijn hoofd zat toen hij van zijn werk in een restaurant onderweg was naar huis. Bassiste Phaedra Kwant strooit met feitjes, afgewisseld door Luske zelf, wiens idool vroeger George Michael was.

En de band doet George Michael en zijn muziek eer aan. Ze spelen erg goed, en de bandleden zelf zijn ook goede zangers. Misschien dat de zaal alleen wat te groot was voor een voorstelling als dit, want het was geen enkel moment groots en overweldigend. De lichtshow was mooi, maar voor mijn gevoel zaten we te ver weg om écht omver geblazen te worden.

Gezien: The Story of George Michael, 16 november 2019, Mainstage Den Bosch
Band: Phaedra Kwant – bas/storyteller/zang, Arie den Boer – drums, Nik Bult, piano/zang, Lo van Gorp – Saxofoon/zang, Danjil Tuhumena – percussie/gitaar/zang, Jan-Peter Bast – keyboard, Jules Pasdeloup – gitaar.
Nog te zien t/m 4 december 2019 in diverse theaters in het land, kaarten via https://www.ntk.nl/

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.