Eerste programmaonderdelen Dag van de Componist 2023 bekend

Eerste programmaonderdelen Dag van de Componist 2023 bekend

Op en rond zaterdag 17 juni 2023 vindt de tweede editie plaats van de Dag van de Componist. Een landelijke Dag van de Componist is in Europa uniek. Tijdens het festival komen meer dan 100 in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers te staan. Hun werk klinkt in ruim 12 steden in meer dan 100 concerten en voorstellingen. Radiostation NPO Klassiek zendt de hele dag nieuwe Nederlandse muziek uit. Het festival is een initiatief van het netwerk en platform New Music NOW, dat met online-tv live verslag doet. De eerste namen en programma’s zijn bekend, de kaartverkoop is van start gegaan. 

Met de jaarlijkse Dag van de Componist wil New Music NOW de waarde en het plezier van nieuwe muziek tonen en de componisten van die muziek huldigen. Het festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, clubs en in huiskamers.

Meer dan 100 componisten doen mee, waaronder de Componist des Vaderlands Martin Fondse, de stadscomponist van Den Bosch Bart van Dongen, de prijswinnende componist Seung Won-Oh, Meriç Artaç, Noëmi Schermann, Jan-Peter de Graaff en Jonás Bisquert. 

Landelijk programma met meer dan 100 concerten van vele partners, waaronder de blazers van het Concertgebouworkest, Holland Festival, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, de Doelen, Festival Dag in de Branding, Festival Classique, November Music, Gaudeamus, Orkest de Ereprijs en diverse koren, ensembles, muziekverenigingen, conservatoria, muziekscholen, componisten, uitgevers en producenten. Iedere organisatie presenteert een eigen programma in haar stad of regio. New Music NOW verzorgt de landelijke coördinatie, de collectieve promotie en het verbindende programma, dat medio april bekend wordt gemaakt. 

Meer informatie en programma: 

Bekijk het programma dat bekend is op https://newmusicnow.nl/dagvandecomponist/

FOTO:©Foppe Schut

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.