EERSTE NAMEN THEATER NA DE DAM 4 MEI 2024 BEKEND:MALOU GORTER IN CARRÉ EN MEER

EERSTE NAMEN THEATER NA DE DAM 4 MEI 2024 BEKEND:MALOU GORTER IN CARRÉ EN MEER

Op 4 mei 2024 vindt de vijftiende editie van Theater Na de Dam plaats en de eerste programma onderdelen zijn bekend. Zo speelt Malou Gorter in Koninklijk Theater Carré, is er nieuwwerk van Billy de Walle, van Roziena Salihu en Momo Samwel en van Gonny Gaakeer. Naast ons eigen werk beginnen ook de eerste contouren van ons gastprogramma zich af te tekenen. De eerste 25voorstellingen staan online, in maart is er een tweede lanceermoment en half april is ons programma compleet. Ook zijn er 47 jongerenvoorstellingen door ruim 400 jongeren in heel Nederland.

Theater na de dam editie 2024
Theater Na de Dam produceert dit jaar zes eigen voorstellingen en televisie-uitzending Vuur van de Vrijheid met de NOS en Wageningen45. Vanaf half april 2024 presenteert Theater Na de Dam zijn complete landelijke programmering (ruim 130 voorstellingen) inclusief 47 jongerenvoorstellingen. Vier van de zes eigen producties en een nog klein deel van de programmering staan op www.theaternadedam.nl.

Malou Gorter in Carré
Op 4 mei 2024 staat Malou Gorter in Koninklijk Theater Carré en legt verantwoording af over hoe we in
Nederland omgaan met ons oorlogsverleden. Ze erkent dat er dingen beter hadden gekund, maar verzet zich tegen het beeld dat er niks goed is gegaan. Toneelschrijver Nathan Vecht schreef speciaal voor deze avond een tekst over hoe de oorlog en het herdenken daarvan tot op de dag van vandaag een open zenuw raken. Gorters optreden wordt ondersteund door live zang en muziek.
vr 4 mei 21:00 uur in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam.

Ander nieuw eigen werk van Billy de Walle, Gonny Gaakeer, Roziena Salihu & Momo Samwel
Naast de voorstelling in Carré produceert Theater Na de Dam nog vijf nieuwe voorstellingen. Drie daarvan: Billy de Walle probeert in Scherven en flitsen via een reconstructie van zijn opa´s en oma´s puberjaren tijdens en na de oorlog hen beter te leren kennen en begrijpen. Info. do 3 mei in Theater Dakota, Den Haag vr 4 mei 21:00 uur in HNT/Zaal 3, Den Haag
In Getuigenis stellen Roziena Salihu en Momo Samwel het morele kompas van de kijker op de proef als een oorlogsmisdadiger en journalist met elkaar in gesprek gaan. Info.
2-4 mei in Theater Frascati, Amsterdam
Gonny Gaakeer maakt en speelt Stuk Stoppelman, een herbeleving van het oorlogsverleden van kinderarts Marie Stoppelmans die in de oorlog noodgedwongen assistent was van Mengele in Auschwitz. Info vr 4 mei 21:00 uur in De Balie , Amsterdam 5-6 mei in De Thomas, Amsterdam

JONG: 47 jongerenprojecten in heel Nederland
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten ruim 400 jongeren in 47 projecten door heel
Nederland zich in om 4 mei 2024 van betekenis te voorzien. Half april 2024 presenteren wij de
jongerenvoorstellingen op www.theaternadedam.nl. Op zaterdag 20 april komen alle 400 jonge spelers en
makers samen in de Zuiderkerk, Amsterdam voor de Theater Na de Dam Jongerendag. Alle aanwezige
groepen geven een korte presentatie, gevolgd door inspirerende workshops.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.