Eerste namen line-up Musicals in Concert 2015 bekend

Eerste namen line-up Musicals in Concert 2015 bekend

Simone Kleinsma, Pia Douwes, Stanley Burleson, René van Kooten en B-Brave in Musicals in Concert 2015

Na het grote succes van vorig jaar is het Musicals in Concert opnieuw gelukt om klinkende namen vast te leggen. Aan het concert, georganiseerd door Stage Entertainment Nederland en RTL Live Entertainment, werken dit jaar grote sterren als Simone Kleinsma, Pia Douwes, Stanley Burleson, René van Kooten en last but not least de populaire boyband B-Brave mee. Zij zullen op vrijdag 13 en zaterdag 14 november 2015 het podium van de Ziggo Dome betreden bij het enige popconcert met musicalhits. “Het is fantastisch dat Pia er bij is,” zegt Simone Kleinsma enthousiast. “Het was onze wens om hier samen aan mee te doen. De laatste keer dat wij samen op het toneel stonden is al weer zes jaar geleden voor de musical Sunset Boulevard.” Meer informatie is te vinden op de website www.musicals2015.nl.

Bekende musicalsterren

Met Simone, Pia, Stanley, René en B-Brave zijn de eerste namen van de line-up Musicals in Concert bekend gemaakt. Binnenkort worden er nog meer artiesten toegevoegd. Ook dit jaar verzorgt Eric van Tijn met zijn band de muzikale leiding. René van Kooten over zijn deelname: “Het geeft een gigantische kick als je het vijftienduizend koppige publiek muisstil kunt krijgen met een mooie ballad. Maar het is een even grote kick om een paar minuten later het publiek uit zijn dak te zien gaan bij een ‘greatest hit’. Voor ons is het ook echt een reünie van de beste artiesten die Nederland op musicalgebied heeft. Het is een unicum om iedereen op die avond op het podium te zien. Ik kijk er ontzettend naar uit.”

B-Brave

Ook de populaire boyband B-Brave zal laten zien dat ook zij een onvermoede link met musicalhits hebben. Een genre dat hen niet vreemd is. Voordat zij in 2013 in het televisieprogramma X-Factor doorbraken, traden drie van deze jongens al op in de musical Ciske de Rat en één in Tarzan. “Het is bijzonder om twee avonden in de Ziggo Dome te mogen staan,’ zeggen de mannen van B-Brave. “Dit is toch de ultieme poptempel van Nederland geworden waar alle grote wereldsterren willen staan.”

Musicals in Concert

Momenteel is er al een enorme vraag naar kaarten voor de slechts twee concerten op 13 en 14 november. Musicals in Concert is het enige concert dat de wow-factor van musical combineert met het spektakel van een popconcert. Het wordt een compleet nieuwe show met een minstens even spectaculair decor als vorig jaar. Het zal in alle opzichten worden overtroffen. ‘Maar de details houden we nog even geheim,’ lacht Stanley Burleson. Het is het enige swingende popconcert met bekende musicalhits, ’the greatest hits en the biggest stars’, waarbij het publiek nadrukkelijk wordt uitgenodigd mee te zingen. De teksten van alle hits verschijnen in het decor. Vorig jaar hebben bijna vijftigduizend mensen in drie dagen tijd de top van de Nederlandse musicalwereld zien optreden. Een vervolg op 2014 kon daarom niet uitblijven. Een voorproefje van het concert is te zien tijdens de Musical Sing a Long op de Amsterdamse Uitmarkt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.