Eerste hoofdrollen Disney’s The Lion King bekend

Naidjim Severina en Gaia Aikman worden Simba en Nala

Na intensieve auditierondes is het nu duidelijk: Naidjim Severina (JEANS) en Gaia Aikman (The Bodyguard, TVOH) gaan de rollen spelen van de volwassen Simba en Nala in de musical Disney’s The Lion King. Producent Albert Verlinde: “Ik ben heel trots en blij met deze twee prachtige jonge talenten. Heel speciaal is dat Gaia 12 jaar geleden al de kleine Nala heeft gespeeld in de musical in Scheveningen. Het bekende nummer ‘Circle of Life’ is dan wel heel toepasselijk, het moest zo zijn. Naidjim heeft ons allemaal weggeblazen met zijn laatste auditie. Het was heel duidelijk: hij is onze Simba! Ik kijk er ontzettend naar uit om deze mooie mensen straks op het toneel te zien staan.” Disney’s The Lion King is vanaf oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater. Meer informatie: www.thelionking.nl

Naidjim Severina
Naidjim is geboren in Den Haag en studeerde aan de Dutch Academy of Performing Arts. Na zijn afstuderen in 2013 werd hij aangenomen in De Opera Spanga versie van Romeo en Julia, waar hij de rol van Tazim speelde. Aansluitend heeft hij een studie bij Lucia Marthas Institute of Perfoming Arts gevolgd, waar hij zijn stage liep bij de dinnershow Brooklyn Nights als danser en zanger. Ook was Naidjim te zien in de vijfde editie van Xfactor waar hij met zijn groep P.Y.T aan deel nam. Afgelopen seizoen was Naidjim te zien in de 25ste editie van JEANS.

Gaia Aikman
Gaia stond al op jonge leeftijd op het toneel. In 2004 en 2005 was ze te zien als kleine Nala in Disney’s The Lion King en in 2007 was Gaia één van de tien finalisten van het AVRO Junior Songfestival. Ze ging haar hbo-opleiding volgen bij Lucia Marthas Institute For Performing Arts van 2010 tot en met 2014. Tijdens haar opleiding was ze ook vocalist en danseres bij de Kinderen voor Kinderen Theater Tour en stond ze als backingvocalist bij het optreden van Robin Thicke tijdens de MTV EMA’s. Na haar afstuderen was ze in JEANS24 Tropical Heat te zien als solist en dancecaptain. Gaia nam afgelopen seizoen deel aan The Voice of Holland. In het team van coach Ali B haalde ze de liveshows. Momenteel is Gaia te zien in de musical The Bodyguard.

THE LION KING

In haar 19e jaar heerst THE LION KING nog altijd als één van de meest populaire musicals ter wereld. Sinds haar première op Broadway op 13 november 1997 zijn er 23 producties geweest wereldwijd, met meer dan 80 miljoen bezoekers, en speelt de productie cumulatief inmiddels een indrukwekkende 132 jaar. Geproduceerd door Disney Theatrical Productions (onder leiding van Thomas Schumacher), is THE LION KING de tweede show in de geschiedenis waarvan er wereldwijd vijf producties al meer dan 10 jaar spelen. Waaronder de Stage Entertainment productie die sinds 2001 in Hamburg volle zalen trekt. Stage Entertainments productie in Madrid is inmiddels vijf jaar succesvol in Spanje. Vertaald in acht verschillende talen (Japans, Duits, Koreaans, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees en Mandarijn); producties van THE LION KING spelen momenteel op Broadway, Londens West End, Hamburg, Tokyo, Madrid, Perth Australië, Mexico-Stad, en toeren momenteel in Noord-Amerika en Japan. THE LION KING is te zien geweest in 20 landen en op elk continent met uitzondering van Antarctica. THE LION KING’s wereldwijde bruto opbrengst is hoger dan die van welke film, Broadway show of andere entertainment titel in de geschiedenis dan ook.

 

THE LION KING won in 1998 zes Tony Awards®: Beste Musical, Beste Decorontwerp (Richard Hudson), Beste Kostuumontwerp (Julie Taymor), Beste Lichtontwerp (Donald Holder), Beste Choreografie (Garth Fagan) en Beste Regie van een Musical. THE LION KING heeft ook meer dan 70 belangrijke prijzen gewonnen, inclusief de NY Drama Critics Circle Award voor Beste Musical in 1998, de Grammy® voor Beste Musical Show Album in 1999, de Evening Standard Award voor Beste Theater Evenement van het jaar in 1999 en de Laurence Olivier Award voor Beste Choreografie en Beste Kostuumontwerp in 1999.

Julie Taymor, de regisseur, kostuumontwerper en mede-ontwerper van de maskers blijft een belangrijke en integrale rol spelen in het aanhoudende succes van de show. Zij was de eerste vrouw die een Tony Award won voor Regie van een Musical en zij heeft de afgelopen jaren over de hele wereld de supervisie gehad over alle nieuwe producties.
De muziek van de Broadway show wordt uitgevoerd met de muziek van Elton John en Tim Rice uit de animatiefilm, aangevuld met drie nieuwe liedjes van John en Rice; extra muziek van Zuid-Afrikaan Lebo M, Mark Mancina, Jay Rifkin, Julie Taymor en Hans Zimmer; en muziek uit “Rhythm of the Pride Lands”, een album geïnspireerd op de originele muziek uit de film geschreven door Lebo M, Mark Mancina and Hans Zimmer. Het resultaat is de sound van THE LION KING, een fusie van Westerse popmuziek en de specifieke geluiden en ritmes van Afrika; van het Oscar- winnende lied “Can You Feel the Love Tonight” tot de beklemmende ballad “Shadowland”.

Het script is geschreven door Roger Allers die mede-regisseur was van de animatiefilm THE LION KING en Irene Mecchi die mede-auteur was van het filmscenario. Andere leden van het creatieve team zijn: Michael Curry, die samen met Julie Taymor de maskers en de poppen ontwierp, Steve Canyon Kennedy (geluidsontwerp), Michael Ward (haar-en make-up ontwerp), John Stefaniuk (uitvoerend regisseur), Marey Griffith (uitvoerend choreograaf), Clement Ishmael (muzikale supervisie) en Doc Zorthian (productionele supervisie). Anne Quart is uitvoerend producent.

Voor meer informatie internationaal LionKing.com

Fotograaf: Govert de Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.