Eerste audities voor Broadway Talents Barrie Stevens: ‘Op zoek naar ambitieuze musical talenten’

Eerste audities voor Broadway Talents Barrie Stevens: ‘Op zoek naar ambitieuze musical talenten’

Ben je tussen de 10 en 18 jaar en heb je ambities op het gebied van musicaltheater? Dan is Barrie Stevens op zoek naar jou! Eind deze maand is de eerste auditiedag voor Broadway Talents, de nieuwe opleiding die de vermaarde danser, acteur, choreograaf en regisseur lanceert in samenwerking met de RTL Talent Academy.

Broadway Talents is dé nieuwe opleiding voor jong musicaltalent. Vanaf februari is er de Broadway Talents PreView, een serie van 17 lesdagen op zaterdag. Het eerste lesjaar start in september. Stevens verzorgt zelf de acteertrainingen.

Voor wie is Broadway Talents?
“We zoeken zeer gemotiveerde, gedreven en ambitieuze leerlingen die een bepaalde gretigheid én discipline hebben,” zegt Stevens. “Wat iemand al kan, daar gaat het niet om. Ik voel snel aan of iemand iets kan bereiken en dat zie ik vooral aan een bepaalde mentaliteit. Persoonlijkheid is het belangrijkste. En motivatie, want het is serieus hard werken. Het gaat immers om het hele pakket van drie disciplines; je hebt veel discipline en wilskracht nodig.”

Persoonlijk lesprogramma
Het accent van het lesprogramma ligt op techniek, beleving, discipline. Ook bewustwording speelt een grote rol in de filosofie van Stevens. “Het is een persoonlijk proces. Hoe wil je omgaan met jezelf en je talenten; hoe ga je jouw ambities waarmaken? Je moet eerst ontdekken hoe je in elkaar steekt, welk talent je hebt en wat je wil.” Praktijkervaring is daarbij heel belangrijk aldus Stevens, die leerlingen daarom tijdens de opleiding al kansen geeft ervaring op te doen in het werkveld.

Nederlandse talenten
In Engeland ziet Stevens regelmatig grote musicals met een cast die sons bijna uitsluitend uit kinderen bestaat. “Ook hier hebben we absoluut voldoende jonge talenten,” zegt hij. “Ik zie tijdens lessen van de RTL Talent Academy regelmatig kids van wie ik denk: als we die een meer uitgebreide training geven, kunnen ze echt ver komen.”

Docententeam
“Jongeren hebben zorgvuldige sturing nodig; als docent heb je een bijzonder belangrijke rol,” vindt Stevens. “Het is onze taak voor optimale begeleiding te zorgen, in een gezond klimaat. Na 55 jaar in het vak weet ik wel wat werkt en wat niet.” Stevens stelt een docententeam samen met gerenommeerde en professionele vakdocenten en verzorgt zelf de acteertrainingen.

De eerste selectiedag voor Broadway Talents PreView is op 25 november bij het MBO College Zuid van het ROC van Amsterdam. Alle informatie over inschrijven, audities en opleiding: www.broadwaytalents.nl.

FOTO: Roy Beusker

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.