Een Zomer zonder Vrouw: Komedie met een tragisch randje.

Recensie: Mirjam van Raamsdonk 

Zaterdagavond 25 februari vond de première plaats van “Zomer zonder Vrouw” in de Schouwburg van Amstelveen.

Zomer zonder Vrouw, is een productie van I & L entertainment (Ilse Spruit & Leon van Uden) waarin de hoofdrollen worden vervuld door Bartho Braat en Ernst Daniel Smid.

Deze drama/komedie vertelt het verhaal van twee echtparen die jaarlijks samen op vakantie gaan. Deze traditie wordt keihard verstoord doordat beide echtgenotes komen te overlijden. De een door kanker, de ander wegens een ongeval. Na wikken en wegen besluiten de mannen om deze traditie voort te zetten.

Echter, beide heren gaan er met andere intentie het weekend in. De een met de intentie het huis te verkopen, de ander met de intentie om vooral te genieten en samen herinneringen op te halen. Dit botst! Beide heren, beide met een totaal ander karakter, proberen op elk hun eigen wijze de ander te helpen, de dood van hun echtgenote een plekje te geven.

Dit toneelstuk verdient éigenlijk een groter podium. In het begin van het stuk is het voornamelijk afwachten wat er gebeurt, Bartho Braat laat heel goed zien dat de vraag; “kan ik je helpen”, soms niet is wat je als weduwnaar wilt horen. Nadat hij door Ernst Daniel Smit keihard geconfronteerd wordt met de herinneringen aan zijn echtgenote, stelt hij zijn hart open en kan het proces van acceptatie plaats vinden.

Beide heren zijn goed op elkaar ingespeeld, waar sommige stukken al dan niet geregisseerd zijn. Ernst Daniel Smit is met zijn humor en realisme erg prettig om naar te kijken en luisteren als acteur.

Meer informatie: http://www.zomerzondervrouw.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.