Een zinderende zomer op het Muiderslot

Tijdens de zomervakantie van 13 juli tot en met 1 september 2019 is er veel te doen op het Muiderslot. Dit jaar staan de prachtige kasteeltuinen centraal in de meeste activiteiten en workshops. Ook zijn er sprookjesachtige zomeravondconcerten en bezoekers kunnen meespelen in het zomertheater. Plezier verzekerd!

Tuinsafari’s
Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen elke woensdag hun oude kleren en laarzen aantrekken en meegaan op een tuinsafari. Deze ontdekkingstocht gaat over de vestingwallen van het Muiderslot. Gewapend met een schepnet, een insectenpotje en een vergrootglas gaan de kinderen onder begeleiding op zoek naar insecten, waterbeestjes en andere dieren, planten en bloemen. Vooraf reserveren via de website.

Tekenen en dansen in de tuinen
Jonge kunstenaars in de dop kunnen op zondag 14 juli en op zondag 11 augustus 2019 terecht tijdens de workshop ‘Tekenen in de Tuinen’.  Houd je meer van bewegen en dansen? Grijp dan je kans op zondag 28 juli of op zondag 25 augustus 2019. Tijdens speciale dansworkshops zwieren en zwaaien de kinderen tussen planten, bloemen en standbeelden door. Vooraf reserveren via de website.

Speel mee in het zomertheater!
Bezoekers met en zonder acteertalent kunnen meespelen in de spannende familievoorstelling ‘De wraak van Floris’. De voorstelling is een bloedstollend en komisch avontuur over Floris de Vijfde die opdracht gaf tot de bouw van het Muiderslot. De voorstellingen op het slotplein zijn gratis toegankelijk voor alle bezoekers, duren 20 minuten en worden dinsdag en donderdag opgevoerd om 11.30, 13.30 en 15.00 uur.

Tuintours
Regelmatig zijn er tijdens de zomervakantie ook weer tuinrondleidingen door de historische kasteeltuinen. Meer weten over heilige boontjes, zwarte tomaten en olifantspoot? Of over (eetbare) bloemen, gender in het plantenrijk of de bijzondere vestingwerken? Reserveer dan snel uw tickets online.

Zomeravondconcerten
Tussen 24 juli en 21 augustus 2019 treedt elke woensdagavond internationaal jong concerttalent op in het Muiderslot. Deze reeks klassieke concerten vindt plaats in samenwerking met The International Holland Music Sessions. Het toptalent van de toekomst is in de Ridderzaal van dichtbij te bewonderen en te beluisteren. De intieme setting van dit eeuwenoude podium maakt de zomeravondconcerten tot een unieke belevenis.

Koken met onkruid en snoepen van pruimen
De zomervakantie wordt afgesloten op zondag 1 september 2019 met het jaarlijkse pruimenfestival. Kom proeven van de pruimen uit de kasteeltuin en al het andere lekkers uit de kruidentuin en de warmoeshof. Bevlogen en deskundige tuinvrijwilligers staan klaar om tekst en uitleg te geven over vergeten groenten en meer. Tuinconservator Henk Boers verzorgt een rondleiding over de vestingwallen rondom het kasteel. Een imker vertelt alles over het wonderlijke leven van de honingbijen. Ook zijn er workshops Wildplukken en Koken met onkruid. Speciaal voor kinderen is er deze dag een extra tuinsafari. Voor de workshops, rondleiding en tuinsafari graag vooraf reserveren.

Openingstijden, informatie en reserveren
Het Muiderslot is tijdens de zomervakantie op doordeweekse dagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.muiderslot.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.