Eén Zee brengt klassieker “Groenten uit Balen” terug naar het theater met een Vlaamse topcast en in een regie van Stany Crets.

Eén Zee brengt klassieker “Groenten uit Balen” terug naar het theater met een Vlaamse topcast en in een regie van Stany Crets.

Theatermaker één zee kondigt met trots aan dat het beroemde theaterstuk “Groenten uit Balen” van de onlangs overleden auteur Walter van den Broeck in september 2025 opnieuw op de planken wordt gebracht in heel Vlaanderen. De voorstelling wordt geregisseerd door Stany Crets en krijgt een bijzonder straffe acteurs-cast met o.a. Koen De Bouw, Tania Van der Sanden en Ben Segers in de hoofdrollen.

Koen De Bouw vertolkt de rol van Grootvader, Ben Segers speelt Jan, en Tania Van der Sanden neemt de rol van Clara op zich. De overige castleden voor de rollen van Luc en Germaine worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Het creatieve team voor deze productie bestaat uit:

  • Regie: Stany Crets
  • Decor & Licht: Marc Cnops
  • Kostuums: Marie Dries
  • Ontwerp affichebeeld: Tom Boute
  • Fotografie: Lieven Dirckx

De Première van “Groenten uit Balen” zal midden september ’25 plaatsvinden. Daarna zal de productie op tournee gaan doorheen Vlaanderen tot mid december ’25.
Voor meer info kan je terecht op www.eenzee.be 

KORTE INHOUD 

“Groenten uit Balen” gaat over de lotgevallen van de fictieve familie Debruyker en is gebaseerd op waargebeurde feiten.  In de Vlaamse gemeente Balen brak in 1971 sociale onlust uit over loonsverhogingen, de tumult was heel heving en bracht het dorp wekenlang in rep en roer. Dit theaterstuk vertelt het (fictieve) verhaal van één van getroffen gezinnen. Vader Jan is ongeschoold en werkt bij Vieille Montagne. Hij schrijft regelmatig brieven aan koning Boudewijn van België. Zijn vrouw Clara doet het huishouden en onderschept steeds zijn brieven en verbrandt ze. Hun dochter Germaine is achttien jaar oud en heeft net de middelbare school afgemaakt. Grootvader is met pensioen en woont in. Het gezin woont in een volksbuurt niet zo ver van de fabriek van Vieille Montagne waar het conflict zich afspeelt.
“Groenten uit Balen” is een even bewogen als grappig verhaal over een gezin in strijd met de fabriek, en met zichzelf.
Cast: Koen De Bouw, Tania Van der Sanden en Ben Segers
Regie: Stany Crets
Productie: één zee

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.