Een saai eitje, waar niemand aan mag komen

Een saai eitje, waar niemand aan mag komen

Recensie: Sabine Vercouteren

Het begint allemaal in de foyer, samen met de bewakers Willemijn en Dwayne ga je via een uitgestippelde route richting de kleine zaal. Ze beginnen met de vraag wat is nou kunst? Door de zaal wordt er geroepen; rechthoeken, schilderijen en zelf Piet Mondriaan door een meisje van misschien net 5 jaar. Vanaf dat moment begint het komisch stuk .

Een eitje bewaken in een museum, een eitje waar niemand aan mag komen, wij herhalen niemand. Een saai eitje dus. Maar met twee oersaaie bewakers, denk je dat dat een makkie is. Nou echt niet!! Koffie halen, naar de wc en terug komen met wc-papier onder je schoenen, een poepend ei en een kapotte lift. Het gebruikt allemaal in het Mini Moma, het mini museumpje.

Samen met de twee bewakers Willemijn en Dwayne pas je een half uur op dat ene saaie eitje. Via de walkietalkie praten de twee wat af. Echt een leven in een museum.. Maar let wel op het eitje. Maar net voordat het saai wordt en je nog net niet in slaap valt, gebeurt er iets spannends. Je zit middenin een achtervolging. Samen met het publiek gaan de twee op zoek. Met minimale middelen en veel huis-,tuin- en keuken magie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg.

Eitje is een leuke komische en ook leerzame voorstelling.
Naast allemaal grapjes die er gemaakt worden, leren de kinderen ook wat kunst is, maar ook dat je niet zomaar spullen in iemands anders tas mag stoppen.
Eitje is een korte, maar leuke voorstelling voor  kinderen, maar zeker ook voor de ouders

Ga jij samen met de bewakers op pad om het eitje terug te vinden?
Voor kaarten en meer informatie: http://www.maastd.nl/voorstelling/eitje-2/

Foto: Phile Deprez

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.