Een reis door het Italiaanse, muzikale landschap vol herkenning

Een reis door het Italiaanse, muzikale landschap vol herkenning

Recensie: Jessica Uijttewaal

Maandag 12 maart was Theater De Meerse in Hoofddorp even helemaal in Italiaanse sferen gewenteld. Deze avond vond namelijk de première plaats van Bella Italia. In dit avondvullende theaterconcert van producent De Graaf en Cornelissen komen Italiaanse popsongs langs uit verschillende genres.
We worden door Leonie Meijer, Marijn Brouwers en Merijn Oerlemans meegenomen op een muzikale, Italiaanse reis. Wellicht denkt u nu:”Maar ik spreek en versta geen woord Italiaans!” Geen probleem weet ik nu uit persoonlijke ervaring, zo ging ik de avond ook in. Wel met de gedachte dat het me bij de eerdere theaterconcerten Vive La France ook niet in de weg zat dat ik geen Frans spreek. Deze theaterconcerten laten zien dat muziek een universele taal is. Je hoeft niet alles te verstaan om er van te kunnen genieten.
Er komen veel verschillende songs voorbij uit wisselende genres. Toen ik de lijst van nummers langs zag komen, dacht ik er maar een paar te kennen, denkt u aan Se Bastasse Una Conzone van Eros Ramazzotti, Senza Una Donna van Zucchero, La Solitudine van Laura Pausini en Vivere van Andrea Bocelli en Gerardina Trovato. Maar tijdens de avond bleek ik meer nummers wel te kennen dan niet. In sommige gevallen, omdat ik ze wel kende, maar de titel (waarschijnlijk door mijn niet bestaande kennis van de Italiaanse taal) niet wist en soms was het nummer me bekend in een andere versie. U zult merken dat er in de loop der tijd veel Italiaanse nummers door Nederlandse artiesten gebruikt zijn. Onder andere Paul de Leeuw, Marco Borsato, Rita Hovink en André Hazes hebben er voor gezorgd dat vele van de melodiën u vast bekend voor zullen komen, al zal het dan wellicht met een Nederlandse tekst zijn. Een herkenbare avond dus.
Van mooie muziek bent u dus al verzekerd, maar dat alleen is niet voldoende voor een meer dan geslaagde avond. Hoe en door wie de muziek gebracht wordt is ook van groot belang. In Bella Italia kunnen we genieten van de stemmen van Leonie Meijer, Marijn Brouwers en Merijn Oerlemans. Leonie en Marijn hebben al flink wat theater- en muzikale ervaring en dat is te merken en te horen. Leonie heeft een fijne stem om naar te luisteren en voegt nog wat extra’s toe met haar gitaarspel. Marijn Brouwers laat in deze voorstelling wederom zien dat hij van alle markten thuis is, hij maakt de verwachting wederom waar en u zult ongetwijfeld genieten van zijn mooie, sterke stem. Deze ervaren artiesten worden bijgestaan door Merijn, die debutant is op het professionele toneel. Dat hij debutant is, is geenszins te merken, hij voelt zich overduidelijk heel erg thuis op het toneel. Naast een fantastische stem beschikt hij ook over een fijn komisch acteertalent. Van Merijn gaan we de komende jaren vast nog veel horen, daar twijfel ik niet aan. De dame en heren worden begeleid door drie muzikanten o.l.v. Alberto Klein Goldewijk.

Laat u een avond meenemen op een mooie, muzikale Italiaanse reis. Geniet u van deze geweldige artiesten en muzikanten die fantastische songs weer terug naar boven halen in uw herinnering. Het is een feest der herkenning en muzikaliteit! U zult ontdekken dat u meer Italiaans kent dan u denkt.

Voor meer informatie: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/bella-italia

Foto: Robin Swiers

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.