Een overtuigende voorstelling van The Bodyguard.

Een overtuigende voorstelling van The Bodyguard.

Recensie: Dennis Swiers

The Bodyguard speelt nu al ruim een jaar succesvol in het Beatrixtheater in Utrecht. Afgelopen zondagmiddag zagen we deze voorstelling.

Frank Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?

De Hoofdrol van Rachel Marron werd gespeeld door April Darby. Als de voorstelling start hoor je van veel mensen dat ze teleurgesteld zijn dat Romy er niet is, maar April laat deze teleurstelling snel vergeten. Buiten haar overweldigende stem speelt ze de rol van superster zeer overtuigend. Het slotnummer ‘I will always love you’ geeft je kippenvel. Haar zus Nicki werd gespeeld door Nurlaila Karim en is niet alleen vocaal sterk, maar brengt ook het juiste gevoel in haar rol. De bodyguard Frank Farmer werd gespeeld door Miro Kloosterman: overtuigend en zijn kleine beetje zang in de karaokebar is hilarisch. Ook lof voor Ferry Doedens, die na een zware tijd weer op het toneel staat. De rol van Sy Spector is op zijn lijf geschreven en wordt heerlijk overdreven neergezet.

Het decor bestaat vooral uit grote schermen, maar dit past goed bij de voorstelling. Tijdens de concerten geeft het een echte concertsfeer en bij andere scenes wordt met gebruik van attributen een bijpassende omgeving gecreëerd. De voorstelling zit verder goed in elkaar, en geeft een juiste spanning in het verhaal, vooral als je nog niet bekend bent met het verhaal van The Bodyguard (zoals ik zelf). Een grote plus van de voorstelling is dat ze de liedjes in de originele taal hebben gelaten!

hart heelhart heelhart heel

hart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.