Een onthullend inkijkje bij de acteurs van The Full Monty!

Tekst: Jessica Uijttewaal

Ondanks dat de cast nog midden in de repetitie- en montageperiode zit, mocht de pers afgelopen woensdag 10 januari vast een kijkje komen nemen bij de musical The Full Monty. In 2009 bracht De Graaf & Cornelissen al een versie van de musical op de planken, maar de komende voorstelling moeten we niet als reprise zien. Het is een nieuwe invulling van het stuk. Zo is Allard Blom opnieuw door het script gegaan en heeft het waar nodig gereviseerd, met de ervaring van de eerdere productie in het achterhoofd. De vormgeving en de arrangementen zijn opnieuw onder handen genomen en zorgen voor een nieuwe impuls. Toen kwam het punt van de cast aan de orde, de cast van 2009 was subliem, dus hoe deze te evenaren? Er is bewust gekozen om voor elke rol een nieuwe acteur aan te nemen en die hun eigen, nieuwe invulling te laten geven aan de rollen.
Het verhaal draait om een groep mannen met ieder hun eigen problemen. Ze zitten zonder werk en lopen tegen zaken aan als alimentatie die betaald moet worden of een vrouw die niet weet dat haar man zonder baan zit en daar ook niet naar leeft. Hoe lossen ze dit op? Naar aanleiding van een bezoek van een stripact in hun dorp, vatten ze het idee op om hun eigen stripgroep te beginnen. Onder leiding van Jeanette, een rol van Brigitte Heitzer, een bijzondere vrouw met enige toneelervaring wordt een act ingestudeerd. We mochten aan de hand van vier nummers alvast zien hoe het de cast tot nu toe vergaat. Dit was zeker een positieve ervaring. De chemie tussen de acteurs is te merken, wat absoluut bijdraagt aan een goede voorstelling, zeker bij een voorstelling waarin de acteurs zich niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk blootgeven. Daarnaast beschikken ze allen over acteertalent en een geweldige stem, de ingrediënten voor een mooie voorstelling zijn er, dus dat gaat ongetwijfeld goed komen!
Mocht u willen weten hoe het verhaal verder verloopt en of Joey Ferre, Dennis Willekens, Kick Spijkerman, David van den Tempel, Juneoer Mers en Ad Knippels over striptalent beschikken kunt u vanaf 19 januari gaan zien in het theater. De première staat op maandag 5 februari op de agenda.

Voor meer informatie: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/the-full-monty-de-musical

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.