Een magisch kerstfeest in Amare met zes uitverkochte voor De Dutch Don’t Dance Division en Residentie Orkest met voorstellingen A Christmas Carol

Een magisch kerstfeest in Amare met zes uitverkochte voor De Dutch Don’t Dance Division en Residentie Orkest met voorstellingen A Christmas Carol

A Christmas Carol in Amare was voor De Dutch Don’t Dance Division, het Residentie Orkest en Amare een onvergetelijk succes! Alle 6 shows waren uitverkocht, waardoor bijna 7000 mensen konden genieten van de unieke balletversie van ’s werelds beroemdste kerstverhaal. 

De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest gaven het beroemde en geliefde kerstverhaal van Charles Dickens een hele eigen karakter. In plaats van de traditionele Britse interpretatie, brachten ze het verhaal naar Den Haag en Scheveningen aan het begin van de vorige eeuw. Het Londen van Dickens maakte plaats voor bekende locaties in de stad, zoals Het Noordeinde, het Lange Voorhout en de Grote Kerk. De feestelijke partituur van Carl Davis vermengde klassieke muziek met traditionele Christmas Carols, wat het verhaal nog meer tot leven bracht.

Choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart waren duidelijk onder de indruk van de reacties van het publiek. Stuart zei: “Het was ontroerend om te zien en na 3 jaar weer mee te maken; niet alleen wat er op toneel gebeurde, maar ook hoe bijna 7000 mensen in de zaal genoten en zich de blaren op de handen hebben geapplaudisseerd” Sprong voegde daaraan toe: “Dichterbij magie kunnen we niet komen.”

DeDDDD is enorm dankbaar voor alle support en enthousiasme van het publiek tijdens deze voorstellingen. Het was een eer om dit prachtige verhaal van Charles Dickens op het podium te brengen en ze hopen dat iedereen heeft genoten van de unieke balletversie van De Dutch Don’t Dance Division. Ze kijken al uit naar hun volgende productie en hopen dat ze dan weer net zo’n warm welkom zullen ontvangen. Tot dan!

FOTO:©Menno van der Meer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.