Een leven samen; een indrukwekkende voorstelling over onbereikbare liefde en dementie

Een leven samen; een indrukwekkende voorstelling over onbereikbare liefde en dementie

De Theaters gaan langzaamaan weer open en de theaterproducties gaan voorzichtig weer spelen. Naast producties die voor de ‘corona-tijd- al speelden, komen er ook nieuwe producties uit. Zo ook ‘Een leven samen’, met Doris Baaten, Alfred Van Den Heuvel, Ara Halici en Alexandra Alphenaar, deze voorstelling zal op tour door Nederland gaan. Aangezien de 1,5 meter-regel nog steeds van belang is, kunnen er mindere mensen geplaatst worden in de zaal. Vandaar dat de voorstelling meerdere malen op een avond gespeeld zal worden, zodat er voldoende gelegenheid is voor het publiek om deze productie te bezoeken.

‘Een leven samen’ gaat over Ina en Julius. Wanneer ze elkaar ontmoeten vallen ze als een blok voor elkaar. Maar ze zijn te verschillend, je krijgt het in dit leven helaas zelden zoals je het hebben wilt. Hij is tekenaar en vrij, zij wil een gezin. Ze gaan ieder hun eigen weg, beginnen relaties, maar het verlangen blijft. Wanneer de hunkering om elkaar te zien te groot wordt, vinden ze oplossingen.
De jaren beginnen te tellen en Ina raakt dement, ze moet naar een verzorgingshuis. Julius blijkt er al te zitten. Nu beginnen ze langzaam afscheid van elkaar te nemen. Een geluid, een geur, een zin rukt hun leven sámen uit de mist van het verleden. Iedere morgen ontmoeten ze elkaar voor het eerst, delen ze hoogte- en dieptepunten van hun gezamenlijke leven. Ze maken ruzie, hebben eindeloze gesprekken en hoogoplopende discussies. En iedere dag opnieuw worden ze verliefd om vervolgens iedere avond weer afscheid van elkaar te nemen. Na een nacht zijn ze elkaar weer vergeten, om vervolgens ’s morgens weer opnieuw verliefd te worden.

Een leven samen is een indrukwekkende voorstelling waar onbereikbare liefde en dementie een grote rol spelen. Doris Baaten (Ina) en Alfred Van Den Heuvel (Julius) spelen de oude dementerende Ina en Julius. Beide acteurs weten hun rol zeer sterk en overtuigend neer te zetten. Daarnaast zien we de jonge Julius en Ina, gespeeld door Ara Halici en Alexandra Alphenaar. Beide verhaallijnen zijn op een perfecte wijze in elkaar verweven en maakt dat het een indrukwekkend stuk is geworden. Ara Halici en Alexandra Alphenaar spelen dubbelrollen, zo zijn ze beide ook nog de verplegers in het verzorgingshuis. Alexandra Alphenaar speelt tevens de dochter van Ina. Het is een kunst om drie verschillende karakters te spelen, maar het gaat Alexandra zeer goed af. Ook al wordt er met geen woord gesproken over Corona, het is op subtiele wijze toch verwerkt in de voorstelling. Zo is toch ook merkbaar dat deze musical in Coronatijd gemaakt is.

Het is heerlijk om na lange tijd weer in het te theater te mogen zitten en te starten met zo’n mooie musical als ‘Een leven lang’. De Theaters zorgen in deze tijd voor een aantal extra aanpassingen en wij, de bezoekers, moeten de rest doen. Dus ook in het theater geldt: hou je aan de maatregelen. Alleen zo kunnen we weer genieten van al het moois in de theaters.

Voor meer informatie en de speellijst van ‘Een leven lang’ is te vinden op www.detheaterbv.nl/eenleven. Zorg dat u op tijd reserveert, al worden er twee voorstellingen gespeeld, het aantal beschikbare plaatsen is lager dan we eerder gewend waren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.