Een hernieuwde, mooie ontmoeting met Robert Long

Recensie: Stephan Markus

Iedereen heeft wel eens van Robert Long gehoord; zanger, componist, presentator, acteur, protestliedschrijver. Hij had hij vele gezichten. Zijn liedjes zijn tijdloos en zelfs deze dag nog ontzettend actueel. Ze gaan over hypocrisie, bij de kerk, de maatschappij, het individu, maar ze gaan vooral ook over liefde in al haar vormen en maten. Over homoseksualiteit en welke situaties dat met zich meebrengt. Meermaals denk je bij een liedje:”Ik wist niet dat dat nummer óók van Robert Long is!”

Nu is er de voorstelling “De dag dat ik Robert Long ontmoette.” met zijn mooiste en indrukwekkende liedjes in fijne arrangementen. Roberto de Groot, Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer, die allemaal hun eigen ervaringen en herinneringen hebben aan deze markante man, vullen de liedjes aan met mooie verhalen. Bandleider en pianist Peter van der Zwaag werkte jaren samen met Robert Long en heeft dus een hele persoonlijke binding met de voorstelling. Er is duidelijk met veel liefde aan deze voorstelling gewerkt door alle betrokkenen.

“De dag dat ik Robert Long ontmoette.” is een ultieme avond vol emotie en nostalgie. Velen in de zaal hebben wel een herinnering bij de liedjes en dat maakt deze voorstelling een complete belevenis. Voor de bezoeker die Robert Long nog niet kent is dit programma een niet te missen ‘kennismaking met Robert Long’. Het is een pareltje tussen de vele theaterprogramma’s die worden aangeboden.
Na de toegift weten we allemaal weer hoe iedereen het ook alweer doet… Volop genieten dus van deze mooie voorstelling!

This Post Has One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.