Een heerlijke herfst bij Rijksmuseum Muiderslot

Een heerlijke herfst bij Rijksmuseum Muiderslot

Dit najaar biedt het Muiderslot weer een gevarieerd programma voor jong en oud. Kom langs en dompel je onder in workshops, feestjes, theaterlessen, de Maand van de Geschiedenis, de kinderboekenweek, Halloween tours of …. ontmoet echte ridders. Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Vooraf reserveren is verplicht, zolang er nog coronamaatregelen zijn.

Muziek en theater(lessen)
Al sinds de 17e eeuw zijn er regelmatig optredens in het Muiderslot, het oudste podium van Nederland. Elke laatste zondag van de maand trakteren we bezoekers op muziek, dans, spoken word, cabaret en meer. Een swingend feestje dat je niet wilt missen! In september en oktober kunnen acteurs in de dop tussen 10 en 12 jaar meedoen aan een reeks theaterlessen onder leiding van Harpert Michielsen, professioneel acteur en museumdocent. Aanmelden via muiderslot.nl

Kids in het kasteel
Elke maand zijn er creatieve workshops voor kinderen in het Muiderslot. Elke keer staat er een onderwerp centraal dat past bij het kasteel en aansluit bij het seizoen. Samen met de workshopbegeleider bezoeken de kids ook altijd een aantal plekken in het kasteel. Eerst goed leren kijken en daarna lekker zelf aan de slag. In september draait het om draken, in oktober om boeken en in november kun je je eigen lampion komen maken van natuurlijke materialen.

Maand van de Geschiedenis en kinderboekenweek
Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober zijn er in het Muiderslot activiteiten die aansluiten op het thema ‘Aan het werk’. Met dat thema weten wij wel raad, want er wordt hier al sinds 1285 hard gewerkt. Het thema van de kinderboekenweek sluit daar goed bij aan: ‘Worden wat je wilt’. Houd de agenda op muiderslot.nl in de gaten om te kijken wat we voor leuks in petto hebben.

Herfstvakantie
Kom tijdens de herfstvakantie (16 tot en met 24 oktober 2021) langs om je eigen pompoen of knol uit te hollen voor Halloween of Sint Maarten. Zoek herfstbladeren en maak er een schilderij van in het Atelier op Zolder. Of knutsel je eigen spinnenweb, speel herfst-memory of kom je eigen regendruppels maken. Bovendien heeft het Muiderslot deze herfstvakantie een echte herfstbioscoop waar leuke kinderfilms draaien. Op 23 en 24 oktober komen er echte ridders langs bij het Muiderslot. Dat wil je toch niet missen?

Oog in oog met echte ridders
Op 23 en 24 oktober 2021 logeren de Ridders van de Hanzecompagnie op het Muiderslot. Het hele weekend wordt er zowel binnen als buiten muziek gemaakt, gekookt (en geproefd), gevochten en weer goed gemaakt. Er is veel te zien en vooral ook veel te doen. Tijdens dit weekend geldt een toeslag van € 2,50 op de reguliere entreeprijs.

Amsterdam is jarig
Op 27 oktober 2021 viert Amsterdam zijn 746e verjaardag en … wie jarig is trakteert! Daarom zijn er deze dag gratis rondleidingen in ‘het kasteel van Amsterdam’. Na deze interactieve tour door het kasteel weet je alles over de eeuwenoude band tussen het Muiderslot en Amsterdam.

Naargeestige Nachttours 
In het weekend van Halloween – 30 en 31 oktober – zijn er Naargeestige Nachttours door een donker kasteel…. De schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld. Het kasteel is deze avond alleen onder leiding van een gids te bezoeken. Deze avond is alleen geschikt voor mensen met een stevige maag en niet geschikt voor kinderen. 

Praktische informatie
Vooraf reserveren van een kaartje is verplicht en kan via muiderslot.nl. Daar vind je ook meer informatie over de geldende coronamaatregelen, de prijzen van toegang en activiteiten, de openingstijden en de route. Neem je mondkapje mee, want dat is verplicht in alle binnenruimtes.

Foto: Ben van Melzen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.