Een hartverwarmende, hernieuwde kennismaking met ’t Schaep met de 5 Pooten

Een hartverwarmende, hernieuwde kennismaking met ’t Schaep met de 5 Pooten

Reportage: Jessica Uijttewaal

Vanmiddag, een week of zes voor de première op 14 april in het DeLaMar Theater, mocht de pers alvast kennis komen maken met de cast van de musical “’t Schaep met de 5 Pooten”. In 1969 vond voor velen de eerste kennismaking plaats met de stamgasten van de oergezellige kroeg in het gelijknamige televisieprogramma. Na de remake van de serie in 2006 is er dan nu de musical, gebaseerd op het originele scenario van Eli Asser. Regisseur Gijs de Lange is, al sinds zijn jeugd, liefhebber van de ironie die Asser gebruikte in de serie. Dit wilde hij behouden in de musical en er is dan ook gezocht naar iemand die dit ook in zich heeft om het script te bewerken naar een voorstelling. Best een opgave om van meerdere afleveringen van een half uur nu een verhaal te maken dat een avondvullend programma oplevert. Dit is scriptschrijver Raoul Heertje goed gelukt. De verhaallijnen zijn nieuw, maar de alom vertrouwde personages zijn hetzelfde gebleven. Zo is daar nog steeds kroegbaas Kootje, een rol die Jeroen van Koningsbrugge en Remko Vrijdag afwisselen, en zijn maat Lukas, deze rol wordt gedeeld door de broers Tim en Wart Kamps, in het vertrouwde café. Uiteraard mogen stamgasten Doortje (Eva van der Gucht), Arie (John Buijsman) en Riek (Ellen Pieters), Lena (Jeske van der Staak) en Opoe Withof (Jetty Mathurin) niet ontbreken. Ruth Sahertian, Danny Nooy, Rogier Komproe en Paul Disbergen maken de cast compleet.
In het voorproefje voel je meteen alweer de Amsterdamse gezelligheid en horen we de vertrouwde muziek van Harry Bannink. De voorstelling haalt de nostalgie naar deze tijd.

Vanaf april kunt u hernieuwd of, voor de jongere generatie, voor het eerst kennismaken met de cast van deze tijdloze voorstelling!

FOTO: ©Monique Hoffmann

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.