Een geweldig, groen afscheid van Titus en Fien

Een geweldig, groen afscheid van Titus en Fien

Recensie: Dominique van der Meer
Foto’s: Robin Swiers en Dominique van der Meer

Het zag GROEN op zaterdag 10 februari in het World Forum Theater Den Haag. Alle grote en kleine oliebollen hadden zich in hun allermooiste groene outfit, verzameld voor de allerlaatste show van Titus en Fien. Na 15 jaar samen optreden stoppen ze ermee.

Met de Titus en Fien Winterrevue nemen Titus (Michael van Hoorne) en Fien (Esther van Santen) afscheid van al hun fans. We kennen deze twee niet alleen van hun eigen theatershows, maar ook van o.a. de televisie, verschillende musicals, YouTube en TikTok.

Al vanaf het eerste moment zingen, lachen en gillen alle kinderen in de zaal luidkeels mee met de liedjes en om de grapjes die worden gemaakt. Titus neemt Fien graag in de maling en stuitert het toneel over. Zijn drukke gedrag en aanhoudende grappen en grollen krijgen de zaal plat van het lachen. Fien probeert Titus af en toe nog in bedwang te houden, maar wanneer Titus zijn improvisatietalenten los laat, kan zelfs zij niet altijd haar lach inhouden. Niet alleen de kinderen hebben hoorbaar plezier tijdens deze show, ook de volwassenen zijn goed geamuseerd.

Ik denk dat we met het afscheid van Titus en Fien een komisch duo armer zijn in Nederland. Deze twee zijn zo goed op elkaar ingespeeld, hebben een geweldige komische timing en kunnen daarnaast ook nog eens een aardig toontje zingen. Gelukkig werden er opnames gemaakt van deze show en kunnen we er later nog eens van genieten.

Een groot compliment ook aan Michael van Hoorne (Titus) die in zijn afscheid speech zijn liefde en waardering laat blijken voor Esther van Santen (Fien). Zij is tot tranen geroerd door alle lieve woorden en het applaus dat zij krijgt uit de zaal. Ook het Oliebollenballet en de Oliebollenband worden volop in het zonnetje gezet.

En zelfs na deze laatste show, waarin gegarandeerd veel emoties los komen voor het duo, nemen zij nog de tijd om op de foto te gaan met al hun fans. Dat verdient waardering!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.