Een dag op de Pinokkio School

Een dag op de Pinokkio School

De Efteling komt komend theater seizoen met ‘Pinokkio de musical’. Deze musical zal net als ‘Sprookjesboom’ en ‘Klaas Vaak’ helemaal door Efteling theaterproducties zelf geproduceerd worden. Ook bij de musical Pinokkio zal de Efteling weer gebruik maken van kinderen die éénmalig mee spelen in deze musical. Bij de musical Pinokkio zijn dat 30 kinderen per voorstelling, die mogen ervaren hoe het is om met een musical op de planken te staan.

Om deze kinderen alvast een voorproefje te geven wat hen te wachten zal staan, bedacht de Efteling de Pinokkio School. Op deze school krijgen deze kinderen drie workshops; Zang, Spel en Dans en wij mochten er Vrijdag 8 Mei bij aanwezig zijn.

Rond 10:00 uur werden de 60 kinderen die de workshops bijwoonden op de Pinokkio school opgehaald bij de hoofdingang van het park. Ze zeiden hun ouders gedag en gingen vol gezonde spanning met wat hen te wachten zou staan, richting het Efteling theater. In de foyer van het theater aangekomen kregen ze een korte inleiding en werden de 60 kids verdeeld over drie groepen.

Wij waren als eerste aanwezig bij de workshop Spel.

Deze workshop werd gegeven door Mark van Haasteren, bij deze productie werkzaam als Kinderregie en Regie assistent. De workshop Spel vond plaats in de grootte theater zaal. Toen de kinderen binnen kwamen vertelde Mark eerst wat weetjes over het theater en legde kort wat regels uit voor wanneer ze straks echt in de musical gingen staan, om alles goed te kunnen laten verlopen. Hierna gingen ze het grote podium op en begon hij aan de workshop Spel.

Bij deze workshop leerde hij de kinderen ook de juiste theater houding aan te nemen en hoe om te gaan met de ruimte van zo’n groot podium. Ook nam hij o.a wat emoties door, zoals: hoe speel je blij of verdrietig, maar ook hoe onthou ik me plaats op het podium. Na deze les hadden de kinderen een kleine pauze.

Na deze pauze zijn wij door gegaan naar de workshop Zang. Hier kregen de kinderen een gezamenlijke  zangles, waar ze als eerste begonnen om goed hoorbaar over te komen op het publiek dat zou komen kijken naar de musical. En ook namen ze één nummer door dat ook echt in de musical door de kinderen gezongen zou gaan worden. Ook hier werd er gebruik gemaakt van emoties voor het zingen als een wolf of als een heks. maar ook als heel blij.

En de laatste workshop was Dans/beweging. Deze werd gegeven door Lonneke Langenberg-Heerkens. Zij is deze musical ook verantwoordelijk voor de Kinderregie en hier leerde ze een stukje dans op muziek uit de musical. Alles bij elkaar was het een zeer leerzame dag voor de kinderen en weten ze nu wat er een beetje wat ze te wachten staat als ze straks éénmalig mee mogen spelen.

Naast deze 30 kinderen zullen ook Alexandra Alphenaar, Barry Beijer, Ara Halici en Simon Zwiers te zien zijn.

De rol van Pinokkio zal gespeeld worden door Thijs Overpelt, Davy Gomez, Jannes Heuvelmans en Max Mies.

 

De musical ‘Pinokkio’ is vanaf september 2015 exclusief te zien in het Efteling Theater.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.