Een avondje met Meijerhof en Mac

Recensie en foto’s: Stephan Markus

Zes maanden nadat ze afstudeerden op de Frank Sanders Akademie zien we Dorine Meijerhof en Marscha Mac Gillavry weer samen in Amsterdam in de voorstelling Een avondje met Meijerhof & Mac.
We worden welkom geheten door Gerbrand van Kolck op de vleugel. De voorstelling begint met een ontmoeting van de dames op het station. Zoals gezegd kennen ze elkaar van de opleiding en hier komen ze elkaar na vele jaren weer tegen. Tijdens hun gezamenlijke treinrit ontdekken ze wat ze gemeen hebben en wat vooral niet. Marscha de diva uit Almere en Dorine het bescheiden musje uit  Amsterdam.

Verschillende types; Zo heeft Marscha een leuke jongen leren kennen, hij heeft alleen een aparte manier van haar verwennen. Ze laat de hele trein getuige zijn van haar verhaal. Dorine daarentegen is veel meer bescheiden en is vooral blij dat haar eigen vriend deze avond onverwachts in de zaal zit.

Marscha is duidelijk aanwezig en wanneer haar date afzegt, nodigt ze zichzelf bij Dorine thuis uit. Ook Gerbrand van Kolck is onderdeel van haar huis. Dorine pakt je in met mooie gevoelige zang en alleen haar blik al doet je smelten. Marscha weet wat ze wil, ze is overtuigend, ook zij raakt je. 

Twee verschillende meiden in een duo voorstelling uitmuntend begeleid door Gerbrand. Ze komen er achter dat ondanks de hele grote verschillen in hun leven, ze toch bij elkaar passen. Het idee van: ‘Ik wou dat ik jou was…gewoon een keertje jou was…en dat Gerbrand dan die dikke uit de jury was’

Ze speelden drie voorstellingen in Amsterdam van Een avondje met Meijerhof & Mac. De laatste is inmiddels geweest, maar hou de dames in de gaten, want als deze voorstelling de maatstaf is van wat zij kunnen, dan kunnen we in de toekomst nog veel moois verwachten.

Onthoud die namen: Dorine Meijerhof en Marscha Mac Gillavry! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.