EEN AVOND MET PHILIP GLASS, IGGY POP EN LAVINIA MEIJER IN CARRÉ

EEN AVOND MET PHILIP GLASS, IGGY POP EN LAVINIA MEIJER IN CARRÉ

Amsterdam, 23 januari 2020-  Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer staan samen in Koninklijk Theater Carré met een speciale voorstelling. Een avond gevuld met poëzie en muziek van de bekende Amerikaanse componist van o.a. The Hours, Glassworks en Einstein on the beach. Een verrassende combinatie van drie Internationaal erkende artiesten met een verschillende muzikale achtergrond die elkaar vinden in hun passie voor muziek en poëzie. Het is voor het eerst dat deze drie artiesten samen op het toneel staan met een eigen voorstelling. Poëzie voorgedragen door Iggy Pop met zijn kenmerkende diepe stem, het geluid van Lavinia’s innoverende harpspel en de wereldberoemde muziekstukken van componist Philip Glass komen samen in deze unieke voorstelling.Een Avond met Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer is op 12 juni 2020 te zien in Koninklijk Theater Carré.

Harpiste Lavinia Meijer geeft solo-concerten over de hele wereld, van Carnegie Hall NYC tot de Seoul Arts Center. Ze is een van de meest innoverende muzikanten van deze tijd en werkte meerdere keren met Glass samen. Lavinia bewerkte o.a. zijn Metamorphosis en Etudes voor de harp en bracht in 2012 een album uit met een eigen interpretatie van de muziek uit de film The Hours, gecomponeerd door Philip Glass, die een Platina-status behaalde.

Iggy Pop, de legendarische Amerikaanse zanger, songwriter, producent en acteur, Grammy Award-winnaar (Lifetime Achievement Award 2020)  en met zijn band The Stooges sinds 2010 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Iggy Pop wordt alom erkend als een van de meest dynamische artiesten aller tijden en bracht als een van de eerste zowel de punk uit de jaren ’70 als de grunge uit de jaren ’90 op het podium. Hij heeft een legendarische carrière opgebouwd en hij wordt gewaardeerd door zowel critici als door de cult-scene. Iggy Pop is een muziekinnovator met een divers muzikaal portfolio en is samenwerkingsverbanden aangegaan die zich uitstrekken over het muzikale spectrum van David Bowie, Josh Homme, Goran Bregovic, Alva Noto en momenteel o.a. met Sarah Lipstate en Leron Thomas.

Philip Glass, geboren in Baltimore, Maryland, studeerde af aan de Universiteit van Chicago en de prestigieuze school voor muziek, Juilliard. Omstreeks 1974 begon hij met een aantal innovatieve projecten dat een grote verzameling nieuwe muziek voortbracht voor The Philip Glass Ensemble en voor de Mabou Mines Theatre Company. De absolute hoogtepunten in deze periode waren Music in Twelve Parts en de historische opera Einstein on the Beach, waarvoor hij samenwerkte met Robert Wilson. Sinds Einstein heeft Glass zijn repertoire uitgebreid met muziek voor opera, dans, theater, kamerensembles, orkest en film. Voor zijn muziek heeft hij Oscar nominaties ontvangen (Kundun, The Hours, Notes on a Scandal) en een Golden Globe (The Truman Show). Meer recent werk van Glass omvat o.a. een opera over Walt Disney, The Perfect American, Glass’s memoir, Words Without Music, uitgegeven door Liveright Books en Symphony No. 12: een aanvulling op zijn drie symfonieën gebaseerd op David Bowie’s Berlin Trilogy. Glass ontving in 2015 de US National Medal of the Arts van President Barack Obama, de 11e Glenn Gould Prize in 2016 en de 41ste Kennedy Center Honours in 2018. Hij blijft solo piano- en kamermuziekavonden met wereldberoemde muzikanten uitvoeren en verschijnt regelmatig met het Philip Glass Ensemble.

Lavinia Meijer ontmoette in 2016 Iggy Pop en Philip Glass in Carnegie Hall tijdens een optreden. Naast dat Philip Glass bekend staat om zijn muziek voor opera, film, eigen composities en samenwerkingen met diverse artiesten (i.e. Ginsberg, Woody Allen, David Bowie), weet hij artiesten uit verschillende genres bij elkaar te brengen. Zo is ook het gezamenlijke initiatief ontstaan tussen de drie artiesten om deze voorstelling te geven.
 
Een Avond met Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer is dit jaar in een select aantal concertzalen te zien in Nederland. Kaarten zijn vanaf vrijdag 24 januari te koop via carre.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.