Educatieve voorstelling ‘De Confrontatie’ te zien op vrijdag 17 mei in Den Bosch

Educatieve voorstelling ‘De Confrontatie’ te zien op vrijdag 17 mei in Den Bosch

FOTO:©Marloes Kemps & Jos Kaldenhoven

Na een succesvolle schooltour door het land, is de educatieve voorstelling ‘De Confrontatie’ op 17 mei 2024 twee keer te zien in PAND18 te ‘s-Hertogenbosch. De productie, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent, schrijver en acteur Leon van Uden is een spannende ‘wat als?’. De pester tegenover de gepeste. 25 jaar later. Een afgesloten ruimte. De ultieme confrontatie.

Wat als je middelbare school een hel was en je, twintig jaar later, de ultieme kans krijgt om je pester(s) te confronteren?
 
Het overkomt Bas (Leon van Uden). Na een zeer vervelende schooltijd lijkt zijn leven eindelijk in balans: hij heeft een liefdevolle vriend, geweldige vrienden en een mooie carrière. Echter, achter die opgewekte lach zit nog altijd dat diepgewortelde trauma verborgen. Dan doet zich een onverwachte kans voor…
 
In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, staan Bas en Lucas (Casper Schimmel) tegenover elkaar in een kleine ruimte, waaruit ze niet kunnen ontsnappen. De pester tegenover de gepeste. Het slachtoffer tegenover de dader. Wat volgt is een intense clash met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl we de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer én wat is de ware reden achter de gelekte filmbeelden? Het zal een ‘verblijf’ worden die hun leven en dat van de toeschouwer voorgoed zal veranderen. Wegkijken is geen optie.
 
‘De Confrontatie’ is de ultieme interactieve voorstelling over (de nasleep van) pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen én in actie komen! Een voorstelling over je hart openen voor iets dat onbekend is, door het gesprek aan te gaan.

Er is een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus reserveer snel voor deze bijzondere voorstelling op www.theaterinactie.nl

Producent: Theater in Actie / Leon van Uden – Creative Studio

Voorstelling: De Confrontatie

Regie: Kim Sliggers

Tekst & idee: Leon van Uden

Muziek: Bas van den Heuvel

Acteurs: Casper Schimmel & Leon van Uden

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.