Ed Struijlaart hervindt liefde voor muziek met nieuwe single

Ed Struijlaart hervindt liefde voor muziek met nieuwe single

Met zijn nieuwe single ‘Long Lost Friend’, laat de Haagse singer/ songwriter Ed Struijlaart voor het eerst in twee jaar weer van zich horen. Hij doet dit met een catchy en uptempo song over vriendschap. Struijlaart schreef het nummer samen met Krezip gitarist JP Hoekstra en songwriter Loren Nine (o.a. Nona).

“Het lied gaat in essentie over vriendschap”, aldus Struijlaart. “We hebben allemaal wel een vriend of vriendin die je te weinig ziet, maar áls je elkaar dan ziet…dan is het alsof er niks veranderd is.” Volgens Ed zitten er ook een aantal diepere lagen verstopt in het nummer. “Ja, voor mij persoonlijk waren de afgelopen 2 jaar natuurlijk erg raar als muzikant. Toen we niet meer konden optreden ging ik op zoek naar alternatieve inkomsten.” Op de vraag of dit dan niet botste met zijn eigen muziek is de zanger en gitarist helder: “Ja, ik stond op een gegeven moment dusdanig in een overlevingsmodus dat mijn grote passie, muziek, steeds verder van me af kwam te staan.” Nu, aan de vooravond van een nieuwe theatertour die volledig in het teken staat van Eric Clapton’s Unplugged album heeft Struijlaart zijn kompas weer gekalibreerd.

“Dit liedje kwam precies op het juiste moment! Het heeft er voor gezorgd dat ik voor het eerst in 2 jaar weer voelde dat dit is wat ik het liefst doe: liedjes schrijven, optreden en daar domweg heel blij van worden!” Ed Struijlaart

Vanaf 7 oktober is Struijlaart met zijn band in 26 theaters te bewonderen met een ode aan het album wat zijn leven heeft veranderd. Toen hij Layla voor het eerst op de radio hoorde werd hij gegrepen door de pure klanken van Claptons gitaarspel en zang. “De vriendschap die we in het nummer beschrijven zou je ook als metafoor kunnen toepassen op Unplugged. Het is een plaat die al bijna mijn hele leven bij mij is en meegroeit als een vriendschap. Soms luister ik er een jaar of wat niet naar, maar als ik ‘m opzet voelt het als thuiskomen en geeft het me een goed gevoel.”

De nieuwe single van Ed Struijlaart ‘Long Lost Friend’ komt uit op vrijdag 23 september. De theatertour Gitaarmannen 2: Eric Clapton Unplugged start op 7 oktober. Alle data zijn te vinden op edstruijlaart.nl/tour.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.