Durf jij te zeggen: Dat elfjes echt bestaan?

Durf jij te zeggen: Dat elfjes echt bestaan?

Tekst: Sabine Vercouteren

Peter Pan: Het echte verhaal gaat over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn.

Een gezin in het oude Londen, vader, moeder en hun 3 kinderen. Wendy de oudste, leest haar twee broertjes iedere avond verhalen die tot verbeelding spreken. Tot op een avond Peter Pan met zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer komt vliegen.

De musical Peter Pan, van het NJMT die dit theaterseizoen in samenwerking gaat met Save the Children. Een fantastische samenwerking, omdat beide organisaties zich met hart en ziel zich inzetten voor de ontwikkeling van kinderen. De musical gaat immers over kinderen die in Nimmerland leren vertrouwen in hun droomwereld, zonder dat volwassenen het leven nodeloos ingewikkeld maken. Save the Children helpt kinderen zodat zij weer als kind kunnen leven en kunnen dromen.”

Elise Berends, van o.a. Mamma Mia die voor de tekst, muziek en regie zorgt. Was tijdens haar toespraak zo in haar Peter Pan verhaal.. Dat je het gevoel had dat ze je al mee nam in haar wereld. Over hoe geweldig kinderen zijn, en wat kinderen je kunnen geven. En dat Tinkerbel wel de kracht zou kunnen zijn van elk kind.


Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) heeft als toonaangevende musicalschool de afgelopen jaren succesvolle musicals op de Nederlandse podia gebracht als Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award-nominaties) en Oorlogswinter de Musical. Het NJMT leidt kinderen van 3 tot 18 jaar op in dans, zang en drama en maakt musicals voor en door kinderen. In de producties spelen professionele acteurs de volwassen rollen, naast de cast vol NJMT-talenten.


De musical Peter Pan: Het echte verhaal is een familievoorstelling en gaat op zaterdag 1 en zondag 2 september in première in het Zaantheater in Zaandam. Elise Berends (Tarzan, Mamma Mia!) schreef de tekst en muziek en verzorgt de regie. Hoofdrollen zijn er voor meervoudig Musical Award-winnaar Jeroen Phaff (o.a. The Lion King), Roan Pronk (Billy Elliot de Musical), Ferron de Wit (The Sound of Music), Marc-Peter van der Maas (Disney’s Beauty and the Beast), Vincent de Lusenet (Footloose), Patricia van Haastrecht (Ordinary Days) en de NJMT-talenten Wera Misset en Bente Kruger. De cast bestaat daarnaast in totaal uit 80 talentvolle kinderen uit de opleiding van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.