Dummie de Mummie viert verjaardag met fans

Dummie de Mummie viert verjaardag met fans

Dummie de Mummie is jarig en viert dat met zijn grootste ‘kleine’ fans. Op zondag 20 december zijn kinderen (en hun ouders) welkom in Studio’s Aalsmeer waar diverse activiteiten worden georganiseerd rondom de verjaardag van jeugdheld Dummie de Mummie.

Zo is er een speciaal theaterprogramma en zal het meest ingewikkelde record van de wereld plaatsvinden: een wereldrecordpoging waarin zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd zich verkleden als Dummie. Tot slot kijken de kinderen samen met schrijfster Tosca Menten naar de nieuwe film Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba. Kinderen kunnen ’s morgens of ’s middags op het verjaardagsfeest komen en deelnemen aan verschillende activiteiten zoals dansen met meneer Trommel en rijden op een kameel.

Tosca Menten is de bedenkster en schrijfster van de zeven boeken over de Egyptische held Dummie de Mummie en heeft ontzettend veel zin in het verjaardagsfeest: “Dummie heeft nu zoveel avonturen beleefd én er komt nu zelfs een tweede speelfilm uit. Maar Dummie de Mummie heeft nog nooit een echt verjaardagsfeestje gehad. Ik vind dat we dat moeten veranderen! Alleen al in Nederland heeft hij tienduizenden fans en het is daarom hoog tijd dat zij dit feestje met hem samen komen vieren.” Tosca weet ook al een leuk verjaardagscadeautje voor Dummie. “We willen het wereldrecord Mummies op één plek zien te verbreken. Dus hoe meer vriendjes en vriendinnetjes er komen, hoe groter de kans dat het wereldrecord gaan verbreken.”

Voor de boekenserie van Dummie de Mummie heeft Tosca Menten sinds 2009, zowel in Nederland als België, vijf prijzen gewonnen. De vertaalrechten van de boeken van Dummie de Mummie zijn inmiddels verkocht aan uitgeverijen in Duitsland, Polen, Italië, China, Australië, Litouwen, Bulgarije, Frankrijk, Slovenië, Turkije en Roemenië. In het najaar van 2014 verscheen Dummies eerste bioscoopfilm en op 9 december gaat het vervolg in première. Niet alleen met Dummie scoort Tosca hoge ogen: ook De wraak van Lorre viel in de prijzen, en de filmrechten voor De wraak van Knor zijn eveneens verkocht.

De kaarten voor het verjaardagsfeestje van Dummie de Mummie in Studio’s Aalsmeer kosten € 17,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij www.ticketpoint.nl of via www.dummiedemummie.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.