Duif zoekt zijn Rotterdamse hart van de stad

Duif zoekt zijn Rotterdamse hart van de stad

Recensie: Mariska Oosterhuis Foto’s: Stephan Markus

Op een stralend zonnige middag is zondag 1 mei het nieuwe prentenboek Een kleine brief aan de grote stad gepresenteerd aan het publiek. Een twintigtal kleuters met hun ouders hadden de gelegenheid in het Rotterdamse Maastheater om de eerste opvoering van de bijbehorende theatervoorstelling bij te wonen.

Een kleine brief aan de grote stad is het verhaal van Duif. Duif is een postduif, maar heeft niets te doen. Tot de postbode hem een brief geeft om zelf te openen. Hij mag dit echter alleen doen in het hart van de stad Rotterdam. Maar ja, waar is het hart van Rotterdam? Het is aan Duif om dat uit te zoeken zodat hij de brief mag openmaken.

Het verhaal van zowel het boek als de voorstelling is geschreven door regisseur Sara Giampaolo. De bijbehorende tekeningen zijn gemaakt door actrice Anne Fé de Boer. Zij verzorgt ook de theatersolo. De Boer brengt het verhaal met overtuiging en weet de hele voorstelling de aandacht vast te houden, van zowel de kinderen als de ouders. Het is zeer interactief, de kleuters worden gestimuleerd om mee te denken en mee te doen.

De voorstelling wordt in 2016 en 2017 in totaal 90 keer gespeeld in Rotterdamse kleuterklassen voor ruim 2200 kleuters.

Een kleine brief aan de grote stad is te koop vanaf maandag 2 mei bij diverse Rotterdamse winkels, oa. Boekhandel Snoek, Boekhandel Veenstra en Boekhandel Amesz.
Je kunt het ook online bestellen: www.maastd.nl/duif

hart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.