Droomdebuut voor Diederick Ensink

Droomdebuut voor Diederick Ensink

Recensie: Jessica Uijttewaal

In De Poorterij in Zaltbommel trad Diederick Ensink op zondag 10 oktober aan voor de première van zijn debuutvoorstelling. Al is dit zijn debuut, zijn muzikale loopbaan begon al veel eerder. Op zijn zevende begon hij al met vioolles. Hij leerde zichzelf piano spelen en bleek nog te kunnen zingen ook. Dit resulteerde in een succesvolle auditie en studie aan het Fontys Conservatorium. Theaterliefhebbers kennen Diederick wellicht al van bijvoorbeeld Jeans, een avond met Dorus of Purper. Met al deze ervaring op zak is het nu dan tijd voor zijn eerste solovoorstelling; Diederick’s Debuut.

In zijn voorstelling neemt Diederick het publiek mee in de aanloop naar dit debuut beginnende bij zijn kinderjaren. Door middel van persoonlijke verhalen leren we hem beter kennen en dat is met recht een fijne, vernieuwde kennismaking. Door zijn mooie manier van vertellen waan je je soms gewoon in de witte kamer van zijn opa en oma waar Diederick zijn eerste vioolconcertje gaf en, samen met zijn broer en nichtjes, hele shows speelde voor hun familie. Het zijn ontroerende, humorvolle verhalen waar het publiek zeker dingen in zal herkennen. Vanaf het eerste moment weet Diederick het publiek mee te nemen in zijn verhaal. Het ene moment zit iedereen ademloos te luisteren en het volgende moment heeft hij iedereen aan het lachen en zelfs zingen. En ja, ook degene die zich van te voren voorneemt niet mee te zullen zingen, zal merken dat hij toch gewoon mee zit te doen. Het gaat zo natuurlijk dat je niet anders kunt dan meegaan met Diedericks enthousiasme.

Diederick’s Debuut is een soloprogramma, maar Diederick heeft goede steun aan zijn goede vrienden, waaronder Vincent de viool, Clemens de contrabas, Tom de trombone, Sammy het samplepad en Lex het loopstation. Hij weet ze allemaal te bespelen en fantastisch in te zetten op de juiste momenten. Hij gebruikt ze om uitleg te geven over muziek; het ritme, de melodie, tekst. Maar ook ter ondersteuning wanneer hij mooie nummers zingt, want naast dat hij meerdere instrumenten bespeelt, beschikt hij ook nog eens over een heerlijke stem.
Diederick’s Debuut is een interessant, veelzijdig, persoonlijk muziekcollege waar het publiek van lachen naar ontroering en van stil naar enthousiast meedoen gaat. Het was een debuut voor Diederick, maar ongetwijfeld een stap naar veel meer. Een absolute aanrader om een avond te gaan genieten van dit multitalent. Koop snel uw kaarten voor een voorstelling bij u in de buurt via www.diederickensink.nl

Foto: Robin Swiers

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.