Drie previews van Lonneke van Leth Producties – FotoReportage

Van iedereen een dansliefhebber maken.” – Zo luidt de missie van Zoetermeerse choreograaf en danseres Lonneke van Leth.  Deze missie vertaalt zich in haar werk, toegankelijke voorstellingen om de kracht van dans te ontdekken. Dans kan een hele moeilijke vorm van kunst zijn, vaak is het abstract en een lastig te volgen verhaallijn. Het werk van Lonneke typeert zich als verhalend, toegankelijk en beeldend. Met haar humor en treffende muziekkeuzes weet zij menigeen te enthousiasmeren voor moderne dans. 

Tijden het theaterweekend in Zoetermeer konden we drie previews van Lonneke van Leth Producties zien! Naast het vertonen van deze previews nam Lonneke ons mee door haar persoonlijke verhaal en passie voor dit werk. Waarom doet zij dit, hoe komt zij op ideeën, hoe vertaalt ze dit naar toegankelijke dansvoorstellingen? Kortom, het was een unieke middag met Lonneke van Leth! 

Van Leth maakt sinds 2009 zelfstandig dansproducties voor jong en oud en was voor die tijd verbonden aan Korzo en Theater aan het Spui. Zij werkte onder andere voor het Holland Dance Festival, het Nationale Toneelen Toneelgroep De Appel. Ook creëerde zij de choreografie voor het ensemble in de kaskraker Het Pauperparadijs in regie van Tom de Ket. Naast de theater en locatie projecten verzorgt zij ook neven activiteiten zoals de culturele proeverij op het water: De Haagse Grachtenpracht en voor de jeugd: Het Binckvakantieplan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.