Drie premières in maart van Bredase makers

Drie premières in maart van Bredase makers

Het Chassé Theater is de huiskamer voor Bredase gezelschappen. Premières van nieuwe producties van (huis)gezelschappen vinden plaatst op het podium van Chassé. In de derde week van maart zijn er maar liefst drie premières te zien in het theater.
de Stilte – De Troostprijs (7+) – zondag 13 maart 2022 Humor en relativeringsvermogen maken van De Troostprijs een ode aan de menselijke maat. We houden toespraken, we maken erepodia. We slaan elkaar op de schouders en belonen elkaar met prijzen. We benoemen onszelf tot winnaars. We delen lintjes uit, medailles, bekers. We bouwen prijzenkasten tot aan het plafond. En toch zijn en blijven we kleine wezens in een groot universum. De Troostprijs is een voorstelling vol humor, live muziek en dans. 
The100Hands – Going Solo – woensdag 16 maart 2022In een tijd waarin afstand houden, doorgaande digitalisering en #metoo-affaires aan de orde van de dag zijn, wil The100Hands stilstaan bij de rol van aanraking in de ontmoeting met een ander. Betekenissen als intimiteit, verbinding, zorg, maar ook misbruik en kwetsbaarheid kleven aan dit menselijke basale contact. Going Solo is een bijzondere theaterervaring. In een intieme, ronde theateropstelling zit de bezoeker dicht op de speelvloer. Kijkend vanuit het donker communiceert de kijker via licht met de danser.
LeineRoebana – STORM – zaterdag 19 maart 2022Voor STORM werkt stadsgezelschap LeineRoebana samen met Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. Haar werk, van grote orkestwerken en opera’s tot intieme stukken voor solo-instrumenten, is doordesemd van mythes, paradoxen en labyrintisch denken. Dans en muziek lijken veel op elkaar, ook al is de één visueel en de ander klank. STORM is een unieke samenwerking tussen een componist die durft te denken vanuit de beweging en choreografen die vorm geven aan de klank. 
LeineRoebana is al tien jaar het huisgezelschap van het Chassé Theater. Storm wordt de elfde première in het Chassé.

imageimage
image
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.