Drie powervrouwen in toneelstuk ‘Agnes van God’

Drie powervrouwen in toneelstuk ‘Agnes van God’

Deze week gaat het toneelstuk ‘Agnes van God’ in première (maandag 15 september in de Koninklijke Schouwburg Den Haag). In dit nieuwe toneelstuk van Albert Verlinde Entertainment schitteren Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven. Ilovetheater kreeg gisteren al een voorproefje van dit mooie toneelstuk.

Gelooft u nog in wonderen? 

Agnes van God verteld het verhaal van de jonge non Agnes (Noortje Herlaar, bekend van: ‘Moeder ik wil bij de Revue’ en ‘Mary Poppins’ ). Zij bevalt binnen de muren van het klooster van een kind zonder ooit een man te hebben aangeraakt. Dokter Martha Livingstone (Eva van de Wijdeven, bekend van: ‘Dunya en Desie’) start daarop een onderzoek. Martha stuit in het onderzoek echter op Moeder Overste (Willeke van Ammelrooy, bekend van ‘De hel van ’63’, ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ en ‘Bride Flight’). Zij probeert Agnes in bescherming te nemen. Alleen waarom?

 

Op die vraag kregen we gisteren nog geen antwoord. Het decor was simpel (een groot kruis op de grond, een tafeltje en een kamertje van non Agnes), maar past precies bij het verhaal. Het gaat erom wat er gezegd wordt en dat hoeft niet meer een gigantisch vol toneel. Willeke, Eva en Noortje spelen alledrie op geheel eigen wijze hun rol. Eva is de vrouw van nu, waarvan er meerdere in de zaal zullen zitten tijdens de voorstellingen. Op een pittige manier vertolkt ze Martha Livingstone, die bij elke sessie met haar ‘patiënt’ een sigaret opsteekt.  Noortje, die Agnes speelt, is daarentegen heel stoïcijns en blijft maar herhalen dat ze geen idee heeft waar de baby vandaan komt en Willeke speelt een krachtige oppernon die rustig blijft en alles op alles zet om Agnes te helpen.

Wij van Ilovetheater vonden na het zien van de twee scenes dat het stuk naar meer smaakte. Je wordt er ingezogen en wil heel graag weten hoe het afloopt. Komt er nog een aparte wending of is het echt zoals we in het begin zagen?

 

Bent u ook benieuwd naar deze voorstelling met de drie powervrouwen? De voorstelling is vanaf vandaag t/m 31 januari 2015 te zien in verschillende theaters in het land. De officiële première  is op 15 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.