Dreamgirls is een feestje!

Dreamgirls is een feestje!

Na anderhalf toeren door het land, is het DeLaMar Theater in Amsterdam de komende maanden de thuisbasis van de musical Dreamgirls. Afgelopen vrijdag was de speciale social media première. Social reporters konden op deze manier live verslag doen van de musical vol met soul. De productie is in handen van Stage Entertainment.

De musical vertelt het verhaal van de ambitieuze zangeressen Deena (Carolina Dijkhuizen), Effie (Berget Lewis) en Lorell (Aïcha Gill). Met behulp van hun gladde manager Curtis (Edwin Jonker) proberen zij het te maken in de door blanke gedomineerde muziekbusiness. De weg naar de top is voor de dames niet zonder hobbels. Tijdens de musical komen thema’s als liefde, vriendschap en racisme aanbod, die voor zowel grappige als indrukwekkende scenes zorgen.

Waar Pearl Jozefzoon eerder de rol van Deena op zich nam, schittert nu Carolina Dijkhuizen op het toneel. Net als haar voorgangster zingt ook zij de sterren van de hemel en weet ze je te raken in gevoelige scenes. Haar tegenspeelsters Aïcha Gill en Berget Lewis spelen de rol al wat langer, en het valt op dat zij flink gegroeid zijn in hun rol. Menig bezoeker verbaast zich over de strot van de kleine Aïcha, wanneer zij ogenschijnlijk moeiteloos hoge noten haalt. Berget heeft nog steeds de lachers op haar hand, haar mimiek en uitstraling zorgen er meerdere malen voor dat het publiek in een lachbui uitbarst. Alle drie zingen ze de bekende nummers, die in het Nederlands vertaalt zijn, zoals ‘I am changing’ en ‘One night only’ prachtig. Berget weet met haar versie van ‘I am telling you’ het publiek zo enthousiast te maken dat ze een enorm applaus krijgt.

Het decor stelt niet veel voor, maar dat hoeft ook niet. Door na elke scene een paar veranderingen aan te brengen op het podium, blijft de musical interessant om naar te kijken. Leuk aan deze voorstelling is dat de liveband op het toneel staat, dat geeft net iets extra’s wat de show nog meer een spektakel maakt.

De show, regisseert door Gijs de Lange, speelt nog tot eind juni 2015 in het DeLaMar Theater. Voor kaarten kijk op de site www.delamar.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.