Dreamgirls gaat door

Dreamgirls gaat door

Succesreprise in het DeLaMar Theater in mei, juni, juli

Dreamgirls gaat doorspelen in het DeLaMar Theater in de maanden mei, juni en juli. Na een tour van vijf maanden in theaters door het hele land zal de voorstelling nu nog drie maanden in een vast theater te zien zijn. “Dit is één van de eerste voorbeelden van de mogelijkheden die de fusie van Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment biedt. Goedlopende shows die een vervolg kunnen krijgen in een vast theater”, aldus Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment Nederland.

Dreamgirls

Dreamgirls vertelt het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld in de jaren ‘60. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten. Het verhaal is geïnspireerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. De Dreamgirls zijn Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aïcha Gill. De mannelijke hoofdrollen worden gespeeld door Edwin Jonker, David Goncalves en Clayton Peroti.

De musical werd in 2006 verfilmd en heeft dit verhaal bij een groot publiek bekend gemaakt met in de hoofdrollen o.a. Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy, en met bekende liedjes uit de musical als ‘Dreamgirls’, ‘One Night Only’ en ‘I am Telling You I am not going’.

Dreamgirls is van 1 mei tot en met 26 juli exclusief te zien in het DeLaMar Theater. www.musicals.nl

FOTO: Roy Beusker

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.