Dreamcatcher: niets is wat het lijkt

Dreamcatcher: niets is wat het lijkt

Recensie geschreven door: Renske Breit

Wat krijg je als je acrobatiek combineert met dans? Het Amerikaanse dansgezelschap MOMIX, onder leiding van Moses Pendleton, laat zien dat je dan een spectaculaire show krijgt vol verassende wendingen. ‘Dreamcatcher’ is een verzameling van de mooiste stukken van deze oprichter en choreograaf. De show is een must see voor elke dansliefhebber. De première was dinsdag 11 november 2014 is het Zaantheater te Zaandam.

 

Dreamcatcher bestond uit verschillende dansstukken die het publiek telkens weer opnieuw verbaasd. De kracht zat hem in de illusies die werden gecreëerd door de dansers zelf, maar deze illusies werden ook versterkt dankzij de muziek, het licht en de rekwisieten. Je waande je telkens in een andere danswereld. Het licht werd vaak zo gebruikt dat de dansers en ook de rekwisieten extra goed naar voren kwamen. Vooral bij het schaduwspel heeft het licht een grote rol gespeeld. Soms stonden de dansers in te weinig licht en kon je kleine bewegingen niet goed zien. Zoals eerder aangegeven speelde de muziek ook een grote rol voor de sfeer. De geluiden die af en toe in de muziek zaten, zoals gelach, waren wel aan de harde kant. Daardoor werd je even uit je concentratie gehaald.

 

Wat vooral erg opviel waren de kostuums en de rekwisieten. Beide waren zeer spectaculair. Verbazingwekkend was dat bij één dans de jurk een evolutie onderging: de jurk begon als een bovenstuk en eindigde in een mooie lange jurk. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden over de kostuums. Elke keer vroeg je je af wat de mogelijkheden waren. Niets is wat het lijkt in deze show. Dit gold ook voor de rekwisieten. Er waren veel rekwisieten, maar dat stoorde niet. Ze gaven juist een extra wending aan de dans. Dankzij de rekwisieten kwam het acrobatische aspect ook meer naar voren. De dansers konden nu echt laten zien waar ze allemaal toe in staat zijn en wat een controle ze hebben over hun eigen lichaam. Het is bijna onrealistisch als je ziet waar ze allemaal toe in staat zijn.

 

Wat fijn was, was de afwisseling tussen het aantal dansers dat op het podium stond. Het ene stuk stonden er maar twee dansers en het stuk daarna waren het er vijf. Deze afwisseling zorgde ervoor dat de show niet langdradig werd. De decorwissels waren vooral in de eerste helft nogal onhandig geregeld. Het doek ging telkens dicht en daardoor zaten er wat langere pauzes tussen de dansstukken. In de tweede helft werd het tempo opgevoerd en daardoor werd de focus meer gelegd op het dansen zelf. Helaas was er dan af en toe een decorwissel tijdens de dans zelf. Sommige dansstukken waren aan de te lange kant. Daardoor verslapte de aandacht in het publiek.

 

Kortom, Dreamcatcher is een show voor alle soorten dansliefhebbers. Verwacht het onverwachte en laat je meeslepen in al het spektakel dat plaatsvindt op het toneel. De show is geschikt voor alle leeftijden dankzij de gelaagdheid in de dansstukken. Kom genieten van mooiste stukken van MOMIX bij uw in het theater en laat je verbazen.

 

Voor meer informatie: http://www.wereldtheater.com/shows/details/1415-momix

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.