Doornroosje, magische energie op het toneel.

Doornroosje, magische energie op het toneel.

Op zondag 5 november speelde de Zoetermeerse Stichting B&M Entertainment de musical Doornroosje in het Stadstheater in Zoetermeer.

B&M Entertainment, in 2022 opgericht door Dion Biesaart en Scottey Mouris, richt zich op het produceren van amateurtheatervoorstellingen om theater toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Het verhaal van Doornroosje is natuurlijk wereldberoemd. B&M Entertainment heeft voor de Doornroosjeversie van Studio 100 gekozen, maar dan wel met een eigen twist. De liedjes klinken bekend voor iedereen die de versie van Studio 100 heeft gezien/gehoord.
Verteller Theodoor praat en zingt het hele verhaal aan elkaar. Dit deed Lars Bosman als Theodoor op enthousiaste wijze. Hij probeerde er ook humor in te brengen, soms kwam het wat onwennig over, maar het luke hem aardig.

Het enthousiasme van de cast spatte van het podium af, hier stond een groep mensen die ervan genoot om de zaal te vermaken. De stukjes ‘stil spel’ zagen er af en toe wat gemaakt uit, waardoor het een beetje nep overkwam. Hierdoor merkte je wel dat het amateurs waren die op het podium stonden. Ik vergat dat af en toe, omdat het decor en de kostuums er prachtig uit zagen. Hier is duidelijk erg veel aandacht aan besteed.

De zang was tijdens de ensemble stukken heel goed. Krachtig en duidelijk verstaanbaar. Helaas was de zang minder sterk toen er solo’s gezongen werden. Het was zuiver, maar ik miste de kracht er achter. Misschien zijn ze voor de veilige weg gegaan en hebben ze er daarvoor gekozen om niet voluit te zingen, maar ik gok dat ze dat best hadden gekund.

Waar ik dit het meest zonde vond, was tijdens de stukken zang van de slechte fee Diadora. Kayleigh Veltrop speelde de rol heel goed, maar in haar zang klonk ze een beetje dof. Dit kon komen doordat het microfoontje laag zat en daardoor gedempt werd door haar kostuum, maar ik denk dat ze ook een veel krachtigere stem heeft dan ze nu liet zien.

Als de cast de energie die ze in hun spel lieten zien, ook in de zang hadden laten horen, was deze musical nog veel sterker geweest.

B&M Entertainment is in 2022 opgericht en komt dus eigenlijk net pas kijken. Maar ik denk dat we in de toekomst nog veel meer van ze gaan horen. Want voor een amateurproductie vond ik dit van een behoorlijk hoog niveau.

Lara van Zweden – kleine Doornroosje
Jolieke van der Wals – koningin Prudence
Mathijs Hensen – koning Florent
Iris Vroomans – koningin Isabelle
Maurice Coops – koning Lodewijk
Lars Bosman – Theodoor
Mitchell van Rijn – Jonathan
Taco Snelleman – prins Maurice
Tessa Sterk – Goede fee
Stefanie Roland – Goede fee
Eveline Castelein – Goede fee
Kayleigh Veltrop – Diadora, de slechte fee
Melanie de la Roche Betancourt – Doornroosje

Regie – Caroline de Winter
Zang – Ties Brunt
Dans – Claire de Winter
Productieleider – Dion Biesaart
Technisch producent – Scottey Mouris
Productie-assistent – Wendela van Sprundel

www.benmentertainment.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.