Door heel Europa met Thriller Live

Door heel Europa met Thriller Live

Tekst en interview: Hélène Ouwerkerk-Koeleman

Ina Seidou zingt Michael Jackson

Thriller Live de zinderende muziekshow rond de hits van Michael Jackson, viert dit jaar alweer haar 10-jarig jubileum. Met een cast die avond aan avond op het Londense West End staat en een cast die door Europa toert, is de show een enorm succes. De Nederlandse Ina Seidou maakt onderdeel uit van deze tourcast.

Het succes van Thriller Live is volgens Ina Seidou, die we kennen van ‘Holland’s got talent’ en ‘The Voice of Holland’ absoluut te danken aan de muziek van Michael Jackson. “Het geeft aan hoe tijdloos zijn muziek is. Daarom kan de show zo lang zo’n enorm succes zijn”, zegt Ina. Zelf is zij opgegroeid met de muziek van The King of Pop. ” Samen met mijn broers keek ik altijd naar de videoclips van Michael Jackson”, vertelt ze. ” Nu ik zelf in deze voorstelling sta, kom ik achter steeds meer zaken. Je merkt hoe gedetailleerd de muziek is. De manier waarop Michael zingt en zelfs ademhaalt brengt zoveel extra ritme en funk in de muziek. Ongelooflijk wat hij allemaal met alleen zijn stem kan toevoegen.” De tijdloosheid van de muziek is volgens haar ook de reden dat zoveel muzikanten door Michael Jackson zijn geïnspireerd. ” Hij is echt de grondlegger van de popmuziek. Mensen als Bruno Mars zijn allemaal geïnspireerd door de muziek van Michael”, zegt ze.

De zangrol die Ina in Thriller Live vervult is een leading rol. “Het is een pittige rol hoor en het vraagt veel van je.” De tournee maakt het nog extra zwaar. “Het klinkt stom maar rust en voldoende slaap en gezond eten zijn het belangrijkste. Dat is gewoon beter voor mijn stem. Echter, soms moeten we 5 à 6 uur reizen met de bus en dan is het moeilijk om je rust te pakken. Ik ben dan ook altijd blij als we een paar dagen op één plek blijven”, zegt ze. Of ze veel mist tijdens de tournee door Europa? “De tournee is nu mijn leven. Je bent veel op elkaar aangewezen maar dat is ook fijn. Ik mis vooral het dansen. In de show ben ik echt een zangeres. Door het vele reizen is het niet mogelijk om even een dansles in te plannen. Waar het kan in de show probeer ik het dansen erbij te pakken. Maar op dit moment focus ik mij op het zingen. Voor de toekomst hoop ik het beide te kunnen combineren.” Toch overheerst het enthousiamse bij de zangeres. “Thriller Live is een geweldige ervaring. Ik geniet er iedere keer weer van dat ik podium mag delen met deze getalenteerde groep dansers, zangers en natuurlijk de live band. Ik ben enorm gelukkig dat ik het publiek blij kan maken met mijn grote passie.”

 Tijdens de Europese tournee komt Ina in verschillende landen. Alleen als ze een paar dagen op één plek staan, is er de mogelijkheid om iets van het land te zien. “Groot verschil is ook het publiek. In Polen bijvoorbeeld gaat het publiek al snel helemaal los. In Duitsland zijn ze meer ingetogen. Maar ook tevreden hoor. Dat merk je aan de lieve berichtjes en reacties die je krijgt”, vertelt Ina. “Ik vind het wel leuk als het publiek tijdens de show enthousiast reageert. Die energie voel je op het toneel.”

Show

Thriller Live toert nu door Duitsland maar is op 1 en 2 maart terug in Nederland. De show is te zien in het RAI Theater. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via ntk.nl. Ina speelt de show op vrijdag en zaterdagavond. De matinee wordt door een collega gespeeld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.