DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt grote musical-evergreen opnieuw in het theater

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt grote musical-evergreen opnieuw in het theater

Wie worden Eliza Doolittle en professor Higgins in My Fair Lady?

Producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt vanaf november 2017 de musical-evergreen My Fair Lady terug. Er staat een uitgebreide tournee langs de diverse grote theaters gepland. Na eerdere versies met Wim Sonneveld, Paul van Vliet en Thom Hoffman in de rol van professor Higgins komt er nu een vernieuwde versie. De zoektocht naar de nieuwe Eliza Doolittle, Alfred Doolittle, professor Higgins en alle andere rollen begint eind oktober.

My Fair Lady is één van de internationale klassiekers en we zijn enorm trots dat wij deze voorstelling mogen maken,’ laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. ‘Ik denk dat de tijd rijp is om dit heerlijke en tijdloze verhaal met zijn fantastische muziek deels in een nieuw jasje te gieten. Wij hebben als DommelGraaf & Cornelissen Entertainment diverse Hollandse klassiekers zoals De Jantjes gebracht, zes nieuw gemaakte musicals zoals Wat Zien Ik?!, maar ook grote internationale titels als Cabaret en dan nu My Fair Lady.’

Het verhaal

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de sjieke professor Higgins die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar platte accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een dame. Er ontstaat een onverwachte intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

Met onweerstaanbare musicalklassiekers als ‘Wouldn’t it be loverly’, ‘The rain in Spain’, ‘I could have danced all night’ en natuurlijk ‘With a little bit of luck’ (As ’t effe kan…ja dan).

My Fair Lady heeft een imponerende geschiedenis. De musical stond voor de eerste keer in 1956 op de planken met Julie Andrews als Eliza Doolittle. De voorstelling won een Tony en acht jaar later verscheen de filmversie in de bioscopen. Julie Andrews werd vervangen door Audrey Hepburn en My Fair Lady won in 1965 acht Oscars.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft de afgelopen jaren vele uiteenlopende musicals, toneelstukken en theaterconcerten in de theaters gebracht. Dit seizoen presenteert DommelGraaf & Cornelissen Entertainment de dansmusical A Chorus Line, de wereldpremière van de toneelversie van Indecent Proposal, de nieuwe personality-musical Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie, het theaterconcert Vive la France 2 en de nieuwe toneelcomedy Body Language. In de toekomst wil het bedrijf meer grote titels als My Fair Lady gaan brengen. Naast My Fair Lady presenteren ze in seizoen 2017/2018 ook de biografische musical LIESBETH, over het leven en de carrière van Liesbeth List en de hilarische feelgood-musical The Full Monty.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.