Dominic Seldis presenteert vanaf januari 2020 Music, Maestro!

Dominic Seldis presenteert vanaf januari 2020 Music, Maestro!

Nederlands meest geliefde Brit, bekend van o.a. het hitprogramma Maestro, komt vanaf januari 2020 met zijn eigen theatershow genaamd Music, Maestro! Met deze ‘entertaining and spectacular musical journey’ deelt hij, net als in het programma Maestro, zijn passie en enthousiasme voor de kracht en schoonheid van (klassieke) muziek.

Voor contrabassist, dirigent en presentator Dominic Seldis (1971), die zijn thuisland Engeland in 2008 verruilde voor Nederland, komt hiermee een lang gekoesterde wens uit. Van jongs af aan bezocht hij talloze concerten van uiteenlopende genres, van Stevie Wonder tot The Drifters, van musicals als Cats tot de Berliner Philharmoniker. Hier ontstond zijn fascinatie voor de magie van het podium.

‘Door Maestro ontdekte ik dat miljoenen Nederlanders van klassieke muziek houden, net als ik.  Hoewel ik al jaren als contrabassist op het allerhoogste niveau bij het Concertgebouworkest speel, grijp ik daarnaast iedere kans aan om klassieke muziek op een eigen, vrije en nieuwe manier te delen met een breed publiek’, aldus Dominic.

In Music, Maestro! dirigeert en speelt hij zijn favoriete klassieke -, jazz- en filmmuziek, samen met zijn orkest bestaande uit negen topmusici. Verweven met humoristische, persoonlijke verhalen en verbluffende videobeelden. Wie weet ben jij ook even dirigent die avond? Dominic: ‘I guarantee, you will go home with a smile on your face’!

Music, Maestro! is vanaf 15 januari tot en met 29 maart 2020 te zien in de Nederlandse theaters en gaat op zondag 19 januari in première in de Philharmonie in Haarlem. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.musicmaestro.nl

FOTO: ©Daan Brand

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.