Dolfje Weerwolfje haalt de wolf in je naar boven

Dolfje Weerwolfje haalt de wolf in je naar boven

Recensie: Robin Swiers

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders.
Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart.
Dolfje is een weerwolf! Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf.
En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

Rick Engelkes producties brengt dit bekende verhaal van de kinderboeken schrijver Paul van Loon tot leven in het theater.
Op Zondag 17 April ging deze musical in de Goudse Schouwburg in Gouda in première.
Dolfje Weerwolfje is een geslaagde musical voor de jeugd. Ook zeker leuk en herkenbaar als de doelgroep het boek al gelezen heeft. Zo niet, zullen ze vast het boek willen gaan lezen.

Het decor is vrij eenvoudig maar zeker doelreikend. De volwassenen cast bestaat uit Bente van den Brand, Roosmarijn Luyten, Wolter Weulink en Finn Poncin.
Ze spelen allemaal nog bijrollen om het geheel wat op te vullen.
Naast deze acteurs zijn er ook nog 3 kinderrollen. Natuurlijk Dolfje zelf, z’n stiefbroer en het vriendinnetje van Dolfje. de acteurs lijken al goed op elkaar in gespeeld te zijn, het totaal komt geloofwaardig over.
Dolfje Weerwolfje is een leuke spannende familie voorstelling die geschikt is vanaf de leeftijd van 5 jaar.
Door de juiste interactie met de kinderen uit de zaal is het voor hen goed vol te houden om verder rustig deze voorstelling te bekijken.
Dolfje Weerwolfje is nog tot 5 juni te zien door heel Nederland. Kijk voor meer info en de speellijst op www.rep.nu

hart heelhart heelhart heel
Share

One thought on “Dolfje Weerwolfje haalt de wolf in je naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.