Dogfight  talenten ten top

Dogfight talenten ten top

Recensie: Mieke van der Raay

Dogfight San Francisco 1963, gaat over een groep jonge mariniers die besluiten de avond voordat ze naar Vietnam gaan een heel wreed spel genaamd Dogfight, te spelen. Ieder legt geld in de pot en degene die het lelijkste meisje meeneemt naar het feest, wint deze pot. Het verhaal gaat over Eddie en de “lelijke” Rose. Eddie voelt zich na zijn mislukte grap met Rose heel rot, en probeert dit op zijn geheel eigen wijze goed te maken. Maar passen ze eigenlijk wel bij elkaar; hij heel uitgesproken en zij heel idealistisch? Kunnen zij wel wat maken van deze relatie, als Eddie al de volgende dag naar Vietnam vertrekt.

De cast bestaat louter uit laatstejaars studenten van diverse muziektheateropleidingen. Zij laten al aan het begin van hun carrière een stukje vakmanschap zien. Jeffrey Italiaander speelt Eddie met flair, zijn stem is echt een genot om naar te luisteren. Eline de Jong als Rose is echt gewoon subliem, duidelijk perfect gecast voor deze rol, speelt zonder gene en zingt echt fantastisch, af en toe kippenvel momenten zo mooi, ik hoop echt dat we nog veel meer van haar mogen genieten. De andere jonge talenten staan er stuk voor stuk. De dames Marie Körbl, Rhona Roode en Iris Oppatja vertolken de rollen van diverse personages, van prostitué tot lelijk meisje, en veel meer, ieder met een eigen invulling en verrassende wending. Alles sluit perfect aan bij deze voorstelling. De heren Luuk Melisse, Stef van Gelder, Jorrit de Vries Ruben van Keer en Silencio Pinas, zijn de mede mariniers. Zij dansen, zingen en vechten de gehele voorstelling door, met een ongekende energie. Ieder staat zijn mannetje, ieder met een eigen ik, die nodig is om deze voorstelling te maken.

Deze voorstelling geregisseerd door Menno Hoogveld, is een stukje vakmanschap. Het thema blijft actueel, het gaat niet over soldaatje spelen maar over sociale contacten, normen en waarden, vriendschappen maar bovenal over volwassen worden in moeilijke tijden. Het stuk is voor best wel een zwaar onderwerp heel luchtig gehouden, zodat je van het begin tot het eind ontspannen kan genieten. Genieten van alles wat deze talenten van de toekomst, ons laten zien en horen.

Deze voorstelling is een zeker goede keuze geweest van het M-Lab, hij is jong, vernieuwend en heeft alles om een succes te kunnen worden.

Meer informatie www.m-lab.nl

hart heelhart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.