Doe is lief peutervoorstelling met theater, Dans en live animaties

Doe is lief peutervoorstelling met theater, Dans en live animaties

Op zondag 4 oktober gaat peutervoorstelling Doe eens lief (2+) in première in het Maaspodium, Rotterdam om 11:00 en 15:00 uur. Deze mix van theater, dans en live animaties, naar een concept van Anne Fé de Boer en Sara Giampaolo, toert tot eind december 2020 door Nederland. Vanwege het kinderprotocol (alleen volwassenen zitten op anderhalve meter afstand van elkaar, voor kinderen geldt dat niet) kan Maas de voorstelling voor relatief goed gevulde zalen spelen.

Doe eens lief / 2+

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, zingen en botsen.

Kan een stip net zo lief zijn als je moeder? Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Kan je ook van je monsters houden? Krimp je als niemand lief tegen je doet? En hoe dans je als de liefde in je benen
zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de kleine en de grote liefde.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol liefde. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een taart, een droom, een monster, een drol of een kus. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waar ze verliefd op kunnen worden.

Makers over Doe eens lief Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets
moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Giampaolo en De Boer maakten eerder samen kleutervoorstelling Een kleine brief aan de grote stad.

Credits Doe eens lief

Concept: Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
Regie: Sara Giampaolo
Spel/dans: Anne Fé de Boer, Gihan Koster
Live animaties: Anne Fé de Boer
Muziek: Frans Baudoin
Decor, licht: Peter Raaijmakers
Coaching: Moniek Merkx
Met dank aan: Dorien Folkers

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.