DNA Breda toont staalkaart Bredase podiumkunsten

DNA Breda toont staalkaart Bredase podiumkunsten

Na het succes van vorig jaar organiseert het Chassé Theater ook dit jaar festival DNA Breda. Opnieuw staan in het eerste weekend van september Bredase artiesten, regisseurs en kunstenaars in de schijnwerpers.  

Première Marleen Hendrickx en huisgezelschap LeineRoebana  Marleen Hendrickx beleeft met haar voorstelling X Y WE de première tijdens DNA Breda. X Y WE is een indringende voorstelling die effectief en waarachtig een inkijk biedt in het leven van intersekse mensen.  De voorstelling The Greenhouse Dances van huisgezelschap LeineRoebana ging afgelopen maart in première voor een lege zaal, maar de dansers dansen nu live voor publiek. 

Voor jong en oud De Kantelaar (8+) is een nieuwe familievoorstelling van Schippers&VanGucht. Deze theatrale installatie zet je wereld letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Corpo Maquina laat de kunst van freestyle voetbal zien en je mag zelf ook een balletje mee trappen. Het Bredase theatergezelschap Stormkamer gaat uit van de noodzaak om mensen vaker met elkaar in gesprek te laten komen en nodigt je daarvoor uit in Gedeelde grond.  

Van Nederlandstalige muziek tot klassiek  Corry Konings geeft een concert in de grote zaal van het theater. Zondag wordt er een tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe concertreeks Steinway Sessies. Tijdens het hele weekend is er nog veel meer muziek te horen van jonge talentvolle artiesten uit onze stad. Radio Pannekoek zendt een live radioprogramma vanuit het Chassé Theater uit. Chassé Cultuurfonds talent Annemijn Rijk treedt hierbij op als host.  

Nieuwe Exposities  Tijdens DNA Breda worden er twee exposities geopend. Burgemeester Paul Depla opent de expositie De Heldenketting van Het Zuidelijk Toneel & Studio Anti-Held, waarin vijftig Bredase helden centraal staan. Aan wethouder Marianne de Bie de eer de expositie Getekend door corona van Bas Linssen te openen. Linssen maakte dagelijks een tekening tijdens de coronacrisis. 

Meer informatie en tickets: chasse.nl/dnabreda.  NB. Voor alle voorstellingen (met uitzondering van de première van Marleen Hendrickx) is er geen test- of vaccinatiebewijs nodig. 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.