Diva’s op Stal brengen met podcastserie en revue een eerlijk kijkje achter de schermen van het showbizz-bestaan

Diva’s op Stal brengen met podcastserie en revue een eerlijk kijkje achter de schermen van het showbizz-bestaan

FOTO:©Niek Brunninkhuis
Twee theatermakers uit Tilburg, tien jaar na de afronding van hun opleiding aan Fontys Conservatorium. Mats Lodenstijn en Stephan Christiaan Peters maken de balans op: Hoe genadeloos is de wereld van de showbizz? Hoe ga je om met machtsmisbruik, dickpicks en artistieke decadentie? Wil je een wurgcontract of in de WW? Kortom: hoe houd je je koste wat kost staande in de schijnwerpers? Met hun theatrale revue en bijbehorende podcastserie Diva’s op stal geven Lodenstijn en Peters een eerlijk kijkje “behind the scenes” en gaan ze in gesprek met vak/lotgenoten. Een tragikomische mix van glitter en glamour, bloed, zweet en zoute tranen. De première vindt plaats op zaterdag 27 januari 2024, om 20:30 uur in Theater De Liefde in Haarlem de podcastserie is vanaf nu te beluisteren via Spotify.

Het is tijd om eens wat deurtjes open te zetten en doekjes op te lichten. Tien jaar na het behalen van hun diploma Muziektheater aan het Fontys Conservatorium van Tilburg geven Mats en Stephan een eerlijke beschouwing op hun leven in de podiumkunstensector; Met Diva’s op Stal presenteren ze een tragikomische revue van auditiesuccessen en afwijzingen. Volgers en cancelaars. Applaus en op je bek gaan. Grensoverschrijdend gedrag, de realiteit van het subsidieslurpen en de WW. Drie maanden lang toeren de twee langs diverse Nederlandse theaters en bieden een avond vol sketches, prachtige liedjes en persoonlijke anekdotes, waarin het publiek wordt meegenomen op een reis door de enerzijds aantrekkelijke, maar vaak ook genadeloze wereld van de showbusiness.


Podcastserie
Niet beperkt tot het podium, gaan de theatermakers dieper in op de thematiek in hun gloednieuwe podcastserie. Met zogenaamde “gastdiva’s” gaan ze in op zaken als Hoe doe je auditie? Hoe zorg je voor je lijf? Hoe is het op een kunstvakopleiding? en Wanneer is kiezen voor een carrièreswitch de beste optie? Onder meer musicalsterren Linda Verstraten en Rafaël van der Maarel delen openhartig hun ervaringen. De podcast Diva’s op Stal is wekelijks gratis te beluisteren via Spotify: https://open.spotify.com/show/6I2RkHEvTubLZTcg9H3NQC?si=50f2836396814b8b


Twee makers uit Tilburg

Mats Lodenstijn is zanger, acteur en docent. Hij studeerde cum laude af aan Fontys Conservatorium. In 2014 werd Mats’ eindexamenvoorstelling genomineerd voor de Entreeprijs op Festival Boulevard. Hij speelde de rol van Berger in de musical “HAIR” (2014) en is na het behalen van zijn master filosofie nu vooral bezig met het maken van eigen werk, o.a. binnen de theaterhit “Boys Won’t Be Boys. Als docent is Mats verbonden aan de Vrije Academie en het Kunstencentrum Waalwijk.

Stephan Christiaan Peters is zanger, acteur en tekstschrijver. Ook Stephan studeerde in 2015 cum laude af aan het Fontys Conservatorium en was datzelfde jaar finalist op het Concours de la Chanson. Met zijn eigen programma “De Gelogen Man” (2016) oogstte hij lof op verschillende podia en festivals en won hij de kleinkunstprijs voor aanstormend talent op het festival Gentse Feesten.

Als collectief zijn ze MAST Makers. Diva’s op Stal is hun tweede voorstelling. Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op https://www.mast-makers.com/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.