Dit weekend: Festival Historisch Zoetermeer

Dit weekend: Festival Historisch Zoetermeer

ZATERDAG 24 EN ZONDAG 25 SEPTEMBER A.S GAAT ZOETERMEER TERUG IN DE TIJD

Op zaterdag 24 en zondag 25 september a.s. gaat Zoetermeer terug in het duizendjarige verleden met het gratis festival Historisch Zoetermeer.

HET BAL VAN ZOETERMEER
Het festival opent zaterdag om 12:00 uur met Het Bal van Zoetermeer. Iedereen kan meedoen in deze unieke middeleeuwse dans.

SHOWS EN DEMONSTRATIES
Op het Marktplein wordt in de HABO GWW Arena het riddertoernooi van The Knights of Camelot gehouden, waarbij de ridders te paard tegen elkaar strijden. Ook is hier de vogelshow De Raaf van Rockevheen te zien.

HISTORISCH GENOOTSCHAP EN STADSARCHIEF
Op het marktplein bevinden zich ook de oude ambachten en tonen het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en het Stadsarchief hoe Zoetermeer al 60 jaar New Town is.

LIVE MUZIEK
Op het Dobbe Eiland treden dit jaar weer verschillende bands op, waaronder de bekende folkband Kelten Zonder Grenzen, de piratenband Plunder en de paganfolkband Daridel uit Italië. Ook de Schotse en Ierse klanken ontbreken niet met o.a. Sassenachs, Cathinca en Old Man Fergus. Tussendoor kun je luisteren naar de prachtige verhalen bij het kampvuur door Vertelkring Castalia.

KOETSTOCHT DOOR DE DORPSSTRAAT
Ga met de koets van stalhouderij Hanemaaijer op een historische tocht door de Dorpsstraat, hiervoor kun je reserveren via onderstaande link.

SCHATZOEKERS SPEURTOCHT VOOR KINDEREN
Rondom het festival kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar meer leren over Ridder Willem en Kasteel Palensteyn, dat ooit in Zoetermeer stond.

HISTORISCHE MARKT, KAMPEMENTEN EN WORKSHOPS
Meer dan 40 kramen vol historische producten staan op de historische markt. De kampementen van Zwaard & Steen, Sassenachs en Kolovrat laten zien hoe het leven in de middeleeuwen was. Leer zelf smeden, boogschieten of zwaardvechten bij een van de kampementen. Kijk voor het volledige programma op www.historischzoetermeer.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.