Dit jaar toch een WENDE’S KALEIDOSCOOP

Dit jaar toch een WENDE’S KALEIDOSCOOP

Met o.a. Douwe Bob, Nederlands Dans Theater, Eefje de Visser, Claron McFadden en Torre Florim                                  

Uitzending: Zaterdag 29 augustus om 20:10 uur op NPO 2
Met Uitmarkt 2020: Wende’s Kaleidoscoop presenteren de NTR, Wende en de Uitmarkt op NPO 2 een opwindend alternatief voor de jaarlijkse opening van het culturele seizoen. Wende’s Kaleidoscoop is een vijfenzeventig minuten lange ontdekkingsreis langs parels van muziek, theater en dans. Een cultureel feest, zorgvuldig samengesteld door één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland: Wende! Ze brengt kunstenaars uit alle werelden en genres bij elkaar en laat ze elkaar uitdagen, inspireren en op elkaar reageren. Het resultaat is een meeslepende, grensverleggende tv-show opgenomen in Koninklijk Theater Carré, waar Wende huiskunstenaar is.
Uitmarkt 2020: Wende’s Kaleidoscoop ontroert, vermaakt en laat de rijkdom zien van het Nederlandse cultuurlandschap, net zoals de Uitmarkt altijd doet. Ze biedt artiesten en publiek, nu theaters en concertzalen gesloten zijn, toch een uitdagend podium.Ze tovert bands, dansers, koren, schrijvers en acteurs op het toneel van Koninklijk Theater Carré en creëert een magische plek waar koorzang, moderne dans, hiphop, soul en elektronica elkaar ontmoeten.
Douwe Bob, Eefje de Visser, Nederlands Dans Theater, Claron McFadden, Cello Octet Amsterdam, Naaz, Torre Florim (De Staat) en velen anderenzullen hun opwachting maken.
In aanloop naar de tv-uitzending op 29 augustus worden de namen van de andere artiesten bekend gemaakt. Theaterregie is in handen van Wende en Michiel van Erp.
Wende’s Kaleidoscoop
Wanneer Wende in 2018 huiskunstenaar wordt van Koninklijk Theater Carré, ontwikkelt ze het idee voor een eigenzinnig minifestival in de piste. Ze wil dat het publiek zich kan laten verrassen en zich kan onderdompelen in een uitdagende show, zonder blokkenschema. Ze gooit de rijkdom van het Nederlandse cultuurlandschap in een koker en schudt deze hard door elkaar: Wende’s Kaleidoscoop. De eerste editie in 2018 wordt overrompelend genoemd. De tweede editie in 2019 was nog succesvoller. Dit jaar dreigde de derde editie van de voorstelling niet door te gaan door de coronamaatregelen. Tot de samenwerking met de NTR en de Uitmarkt tot stand kwam en een speciaal editie van Wende’s Kaleidoscoop dit jaar voor tv gemaakt wordt.
Uitmarkt
De Uitmarkt markeert al 43 jaar de nationale opening van het culturele seizoen. Het biedt een laagdrempelig en inspirerend platform voor iedereen die kennis wil maken met wat het nieuwe seizoen te bieden heeft. Al sinds 2006 werken de NTR (voorheen NPS) en de Uitmarkt samen om de opening van het culturele seizoen te vieren; zo ook dit jaar. De Uitmarkt zal dit jaar doorgaan in aangepaste vorm: digitaal en in de zaal. Op 28/29/30 augustus is er een breed aanbod aan voorstellingen gratis te bekijken; sommige voorstellingen volg je als livestreams, andere optredens staan het hele weekend online en een aantal is in de zaal bij te wonen voor beperkt publiek. Ga voor meer informatie naar uitmarkt.nl.
Over WENDE
Wende is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland die verschillende muziekstijlen combineert in grensverleggende interdisciplinaire theaterconcerten. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze ontving meerdere Edisons en was ze als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters, clubs en op festivals. Momenteel werkt Wende aan haar nieuwe show De Wildernis en aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre. De première daarvan is door corona uitgesteld
Fotocredit: Robin de Puy

Share

One thought on “Dit jaar toch een WENDE’S KALEIDOSCOOP

  1. Als mainstream persoon altijd onder de indruk van de persoon Wende en haar kijk op cultuur.Hierdoor toch maar kijken naar npo en blij verrast door de diverse en indrukwekkende zangers en zangeressen.Onder de indruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.