Disney’s The Lion King is de best bezochte musical in Nederland ooit

Met ruim 3,3 miljoen verkochte tickets vestigt de ‘Koning der Musicals’ een nieuw musical record

Vanmiddag wordt de 1000e voorstelling van The Lion King gespeeld. Deze bijzondere mijlpaal is zojuist gevierd in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Henk Schuit, managing director van Eventim Nederland, bracht een bijzonder cadeau mee: hij verraste producent Albert Verlinde en de cast met het nieuws dat The Lion King zich de best bezochte musical in Nederland ooit mag noemen. Voor de eerste productie, die van 2004 tot 2006 te zien was, en de huidige productie zijn in totaal ruim 3,3 miljoen tickets verkocht. De teller stond woensdagochtend op 3.306.096 tickets precies. Daarmee is The Lion King de meest succesvolle musical in Nederland ooit.
Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: “The Lion King is met recht een fenomeen. We zijn enorm trots op het feit dat we hier vandaag onze 1000e voorstelling mogen vieren, maar het nieuws dat The Lion King zich nu zelfs de best bezochte musical in Nederland ooit mag noemen maakt deze dag wel héél bijzonder. Het is onvoorstelbaar om je te realiseren dat er inmiddels ruim 3,3 miljoen kaarten voor de musical zijn verkocht. Jong en oud beleven hier iedere avond samen het beroemde verhaal van ‘The Circle of Life’. Velen komen zelfs meerdere keren terug. Dat is uiteindelijk het mooiste compliment dat we kunnen krijgen!”
The Lion KingThe Lion King ging op 30 oktober 2016 in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Vandaag wordt de 1000e voorstelling gespeeld. Al tweeënhalf jaar is het AFAS Circustheater in Scheveningen de plek waar families samen het verhaal van Leeuwenkoning Simba beleven. De musical met de beroemde muziek van Elton John en Tim Rice, de bekende karakters als Simba, Nala, Timon en Pumbaa en het tijdloze verhaal over hoop, liefde en moed is nog tot en met 21 juli 2019 in Nederland te zien. Ook van 2004 tot 2006 was de ‘Koning der Musicals’ in Nederland te zien. Destijds werd de musical door ruim 1,7 miljoen mensen bezocht. Voor de huidige productie zijn inmiddels bijna 1,6 miljoen kaarten verkocht. Daarmee is The Lion King met een totaal van ruim 3,3 miljoen verkochte kaarten de best bezochte musical in Nederland ooit. Wereldwijd trok het theaterspektakel al meer dan 90 miljoen bezoekers en won de musical meer dan 70 internationale awards, waaronder tweemaal Nederlandse Publieksprijs voor Beste Musical. Meer informatie: www.thelionking.nl
Foto:Margot de Heide / Roy Beusker Fotografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.